Люлката за деца с увреждания в столичния парк Света Троица

...
Люлката за деца с увреждания в столичния парк Света Троица
Коментари Харесай

Демонтират люлката за деца с увреждания, била опасна

Люлката за деца с увреждания в столичния парк Света Троица беше изненадващо демонтирана. Това се наложи след оценка на компанията за надзор на детски площадки.

Ивайло Сиркаров, шеф на компанията, разяснява пред Българска национална телевизия, че люлката има рискови детайли. Освен това нямала и нужния документ.

"Платформата е прекомерно тежка и сред платформата и прилежащия терен при свободно рухване се получаваше премазване даже освен на детско краче, само че и на възрастен човек ", разяснява Сиркаров.

Димитър Данчев

Думите му обаче опонират на преценката на Дирекция "Зелена система " към Столичната община, откъдето пристигна разрешението за монтирането на въпросната люлка.

"Съоръжението имаше всички нужни документи и ние разрешихме неговия градеж. Не цялото оборудване, а детайли от него не подхождат, сподели той. Свързахме се с компания производител на уреди за игра, която да откри метод да усъвършенства детайлите, които не подхождат, тъй че тази везна да бъде интегрирана на всички детски площадки ", сподели шефът Димитър Данчев.

Люлка за деца инвалиди сложиха в парк "Света Троица "

Същевременно демонтирането на люлката провокира недоволството на Анна Йончева, която провежда набирането на средствата за изработването на люлката. Тя сподели пред Българска национална телевизия, че след изчистването на всички терзания оборудването още веднъж ще бъде инсталирано. Йончева преди дни влезе в неприсъствен спор с Ивайло Сиркаров. Двамата имат друго виждане по какъв начин тъкмо би трябвало да наподобява люлка за деца с двигателни проблеми.

Ивайло Сиркаров

"Наглото държание и методът на мислене на този господин, и явното му отвращение да одобри оборудването, макар моите оферти да набира всичко, което съгласно него към момента е нужно, ме предизвика да наруша личните си правила и да застана с името си и това на плана, който сътворих, до всички НПО-та, сдружения и организации в поддръжка на всички тези майки на деца със характерни потребности, които системата така и така смачква! ", разяснява Йончева.

Анна Йончева

Иначе след монтирането й през октомври недросъвестни жители два пъти към този момент повреждаха профилираното оборудване. Изграждането на подобен вид люлка е концепция на Анна Йончева и е част от плана "Различните деца на България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР