Люксембург замрази 5,5 милиарда евро, принадлежащи на руски физически и

...
Люксембург замрази 5,5 милиарда евро, принадлежащи на руски физически и
Коментари Харесай

Люксембург замрази 5,5 милиарда евро руски активи

Люксембург замрази 5,5 милиарда евро, принадлежащи на съветски физически и юридически лица, което е към една трета от всички съветски активи, блокирани на територията на Европейския съюз.

Както оповестява Ukrinform с позоваване на APA, това съобщи министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн по време на обръщението си към Народното събрание във вторник.

" От общия размер на активите на съветски физически и юридически лица, замразени в Европейски Съюз, към една трета са блокирани в Люксембург. 5,5 от 17 милиарда евро съветски активи бяха замразени в Люксембург вследствие на глобите на Европейски Съюз след нахлуването в Украйна “, се споделя в отчета.

Аселборн също по този начин съобщи, че в случай че държанието на Русия не се промени, спомагателните наказания са неизбежни. Той акцентира какъв брой е значимо Европейски Съюз да не заплашва актуалното си единение. Според министъра не може да има " никакъв неутралитет " във връзка с войната на Русия против Украйна.

Люксембург е доставил на Украйна въоръжение и материално-технически средства на стойност над 72 милиона евро, което подхожда на 16% от общия бюджет за защита на страната.

Както беше обявено по-рано, страните-членки на Европейски Съюз към този момент са замразили към 17,5 милиарда евро, принадлежащи на съветски физически и юридически лица, попаднали под наказания.

Освен това Европейският съюз, Съединените щати и други съдружници замразиха запаси на централната банка на Русия на стойност 300 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР