Люксембург. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подари

...
Люксембург. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подари
Коментари Харесай

Министър Екатерина Захариева подари на Гернот Блюмел 28 чана от Балкана по повод Председателството на Австрия на Съвета на ЕС

Люксембург. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подари 28 чана от Балкана на австрийския държавен министър за Европейския съюз, изкуствата, културата и медиите Гернот Блюмел във връзка поемането на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от Австрия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Българският вицепремиер връчи символичния подарък през днешния ден в Люксембург, където председателстваше съвещанията на Съвет „ Общи въпроси “ и Съвет „ Общи въпроси “ (член 50).
„ Чановете са разнообразни по мярка и издават друг тон, също както и страните членки, само че дружно имат мощен глас, който се чува далеко “, изясни Захариева на австрийския министър. „ Това е Европейският съюз, резервира го единен и мощен “, добави тя.
Първият ни посланик пожела на Гернот Блюмел триумф в ръководенето на Съвет „ Общи въпроси ” през идващите шест месеца и го увери, че България постоянно ще бъде отсреща и подготвена да помогне.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР