Люксембург планира да тества цялото си население за коронавирус преди

...
Люксембург планира да тества цялото си население за коронавирус преди
Коментари Харесай

Люксембург планира да тества цялото си население за коронавирус

 Люксембург възнамерява да тества цялото си население за ковид преди края на идващия месец със скорост 20 000 дневно, заяви държавното управление.

Великото херцогство има население от 600 000 души и е плътно, без изход на море и относително богато, само че проектът за следене на епидемията е амбициозна стъпка по отношение на 39 000 проби, извършени до момента.

Около 3 729 случая са доказани измежду жителите на Люксембург и трансграничните служащи, свързани с неговата здравна система, а 88 души са починали от епидемията.

" Ще тестваме цялото население на страната в границите на един месец ", съобщи министърът на научните проучвания и висшето обучение във видеоконференция.

Учениците и учителите към този момент са поканени в една от 17-те тестови станции в страната като подготовка за обновяване на образователната активност идната седмица.

" Направете тест! Това е значим принос, който ще ни разреши да живеем по-свободно през идващите седмици и месеци ", съобщи ръководителят на програмата за незабавни проби професор Улф Нербас.

Очаква се националният проект за тестване да коства 40 милиона евро и всеки гражданин към този момент е получил пет хирургически маски, като на популацията се оказва помощ за попречване на нови инфекции, защото разпоредбите му за блокиране се приключват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР