Люксембург може и да е една от най-малките по територии

...
Люксембург може и да е една от най-малките по територии
Коментари Харесай

Защо си струва да посетим Люксембург

Люксембург може и да е една от най-малките по територии и брой на население страни в Европа. Но компенсира с изумително многообразие от неповторими исторически, културни и естествени забележителности, които притеглят хиляди гости целогодишно.

В едноименната столицата на херцогството човек може да види впечатляващи старинни монументи, събрани дружно в едно историческо ядро, включено в листата на ЮНЕСКО.

Страната е привлекателна и със своята природа и гористи хълмове, осеяни със невероятни средновековни крепости, извисяващи се над китни градчета и села. 

Люксембург е и измежду местата в Европа, в което се създава едно от най-хубавите по качество и вкусови характерности виновност на континента. Всичко това ни накара да научим освен това за Люксембург. А за какво не и да го посетим.

Стария квартал

Очарователният Стар квартал на столицата Люксембург е ограден от антични крепостни стени стени. Някога това е била остаряла, солидна, съвсем непревземаема цитадела. Все отново е разрушена през XVIII век, само че това, което е непокътнато с днешна дата е съществена туристическа атракция за посетителите на града.

Сред главните забележителности е мостът на Адолф, открит през 1903 година и кръстен на великия херцог Адолф, който е управлявал Люксембург от 1890 до 1905 година

Катедралата Нотр Дам

Построена в късен готически жанр, Нотр Дам е единствената катедрала в Люксембург. Тя е построена от три високи кули, които могат да се видят от разнообразни елементи на града.

Но с изключение на с външния си тип, катедралата впечатлява и със своя интериор, който включва голям брой олтари, статуи на светци и блестящ витражи.
 Снимка 569921
 

В катедралата се намира и гробницата на Йоан Бохемски, живял в интервала 1296-1346 година Известен още като Джон Слепия, той се счита за народен воин на Люксембург.

Дворецът на Великия херцог

Тази прелестна ренесансова постройка служи като публична градска резиденция на херцогът на Люксембург - ръководещият монарх в страната.

Датиращ от 1582 година, дворецът е забележителност в центъра на града и може да бъде посетен по време на особено проведени обиколки от средата на юли до първата седмица на септември.

Ехтернах

Дори и да излезем от столицата Люксембург, отново ще намерим от какво да се впечатлим. Ехтернах, разположен на крайбрежията на река Суре, покрай границата с Германия, е най-старият град в страната, учреден през 698 година

Сред най-забележителните места в Ехтернах е абатството му - бенедиктински манастир, издигнат през VII век. Във него се намират останките на Св. Вилиброрд (658-739), създател на абатството и светец-покровител на Люксембург, които през днешния ден са положени в хубав бял мраморен саркофаг.

Замъкът Вианден

Това е един от най-големите укрепени крепости на запад от река Рейн.

Кръстен на града, сврян под износените от времето бойници, замъкът датира от X век. Макар че има голям брой архитектурни допълнения направени през вековете.

Еш-сюс-Сюре

Малкият идиличен град се намира в северозападната част на Люксембург. Освен естествените забележителности, хубостта му е допълнена от опустошения палат от X век, който носи спомагателна прелест и романтика, пише .

Бердорф

За феновете на природата Бердорф е точното място. Това е обширна пясъчна планина, която се намира в Източен Люксембург. На това място могат да се видят някои в действителност невероятни скални формирания.

Десетки пешеходни и туристически пътеки обслужват района, които пресичат дълбоки долини и пропасти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР