Люксембург. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018

...
Люксембург. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова се срещна с ръководството на Европейската инвестиционна банка и с българи, работещи в различни финансови институции в Люксембург

Люксембург. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова се срещна с президента на Европейската капиталова банка (ЕИБ) Вернер Хойер в Люксембург през вчерашния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 . В последните години Европейска инвестиционна банка посредством разнородни финансови принадлежности оказва поддръжка на разнообразни браншове в страните от Европейски Съюз. По време на срещата президентът на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер срещна министърът за Българското председателство с плановете на Европейската капиталова банка. Министър Лиляна Павлова акцентира целите на Българското председателство, които бяха показани по-рано денем в Европейския парламент от премиера Бойко Борисов.
„ Имаме амбициозна стратегия и ни чака доста работа. Един от най-важните диспути, които ще започват в България, свързани с председателството, е този за Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз. България ще упорства и за опазване на кохезионната политика на съюза, само че при излизането на Англия бюджетът евентуално ще бъде понижен и е належащо да намерим верните решения при по-малко средства в бюджета да реализираме същите резултати в другите политики на Европейски Съюз “, акцентира Лиляна Павлова.
Снощи в Люксембург министърът за Българското председателство се срещна и с българи, които работят в разнообразни финансови институции на Европа – Европейската капиталова банка, Европейския механизъм за непоклатимост и Европейския капиталов фонд. Сред тях и Илияна Цанова, заместник-управляващ шеф на Европейския фонд за стратегически вложения, помогнала реализирането на срещите на министър Павлова.
Всички те показаха подготвеност да поддържат българските планове, кандидатстващи за финансиране пред тези институции, отговарящи на условията за допустимост. Те приканиха и за по огромна интензивност от страна на българския бизнес, който, съгласно тях, не е задоволително осведомен и не се възползва задоволително от опциите на европейските финансови вложения.
Днес програмата на министър Лиляна Павлова в Люксембург продължава със срещи в Европейската счете палата (ЕСП). Министър Павлова ще бъде призната първо от ръководителя на ЕСП Клаус-Хайне Лене, след което ще показа целите на Българското председателство пред Колегиума на Европейската счете палата. Следобед тя ще се срещне с представители на Европейския механизъм за непоклатимост.
Министърът за Българското председателство Лиляна Павлова е на двудневно работно посещаване във Великото херцогство Люксембург на 17 и на 18 януари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР