Люксембург. Министърът на правосъдието Цецка Цачева взе участие в Конференция

...
Люксембург. Министърът на правосъдието Цецка Цачева взе участие в Конференция
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева взе участие в Конференция на високо равнище по въпросите на радикализацията

Люксембург. Министърът на правораздаването Цецка Цачева взе присъединяване в Конференция на високо ниво по въпросите на радикализацията на тематика „ Програми за рехабилитация и дерадикализация в пандизите “, която се организира в Люксембург. Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
На форума Цачева показа, че във връзка с България не се следи радикализация на затворническото население, както и че няма данни за сполучливи опити за радикализация или идеологическо повлияване към принуждение на един пандизчия от различен. Министърът означи, че ниското равнище на терористична опасност също е симптом на ниска радикализация на популацията като цяло. Цачева обаче регистрира, че тази картина може да се промени и по тази причина е належащо да има работещи механизми за съдействие, разговор, продан на информация и съгласуваност, както на национално, по този начин и на интернационално равнище.
Участниците в конференцията бяха осведомени и с практиката в българските затвори. А точно, че при постъпване в пандиза, се изготвя оценка на риска от рецидив и вреди, който изследва статични и динамични детайли от живота на постъпилия, както и неговата персоналност. Провежда се психическо проучване и се изготвя умозаключение. Това е първият стадий, на който при съществуването на риск от радикализация, същият може да бъде установен и да бъдат подхванати нужните ограничения за противопоставяне.
Министър Цачева посочи, че за това е нужна добра подготовка и образование на личния състав да разпознава признаците на радикализация на този ранен стадий, защото изповядването на избрана вяра не значи безусловно, че индивидът е с радикални възгледи. За тази цел е създаден специфичен модул в програмата за образование на личен състав, който дава положително знание по отношение на това какво е радикализация, признаци, ограничения, ръководство на радикализирани лица и предварителна защита на уязвимите групи. Министърът добави, че все още в българската пенитенциарна система не се организират стратегии за дерадикализация (отказване от радикална идеология) и деангажиране (отказване от коренно поведение) и че напъните на българската страна са ориентирани към превантивните ограничения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР