Люксембург. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Когато за

...
Люксембург. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Когато за
Коментари Харесай

Тествахме обновения Mercedes AMG C 43 4Matic

Люксембург. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Когато за първи път видяхме обновената C-Klasse на автосалона в Женева през март тази година, визията ѝ изобщо не показваше новостите, които се крият под общоприетата и леко осъвременена обвивка. От Mercedes обаче още тогава обявиха, че са създали най-сериозния рестайлинг за цялата история на модела. В това имахме опцията да се убедим по време на първите динамични проби на обновената C-Klasse, които марката организира в Люксембург и наш екип бе на мястото на събитието.

Екстериор


Външните разлики, както стана ясно, а и както е видно от фотосите, не са доста. Нови са броните, осъвременени са светлините, а в гамата са добавени нови джанти. В вариантите има и матрични фарове, които осветяват пътя на 650 метра напред, без да заслепяват насрещно движещите се. Защо екстериорните дизайнери са били толкоз скромни?



Отговорът е логически - Вече 10 години C-Klasse е бестселър на марката, а от момента на първата C-Klasse с показател W205 годишно се продават по 400 000 автомобила. Стратегията е ориентирана към така наречен група на лоялните клиенти, а в Европа те са 70% от хората, купуващи си C-Klasse. А с цел да притегли и други, инженерите от марката са подменили повече от половината елементи от "карантията " на колата.

Интериор


В салона незабавно се вижда нов волан, цифров екран вместо аналоговите принадлежности пред лидера и уголемен до 10-инча централен екран на мултимедийната система. Тук обаче хората от Mercedes не са интегрирали неповторимия мултимедиен комплекс MBUX (Mercedes-Benz User Experience), който е създаден от Visteon България и който е разполагаем за новата A-Klasse. Германците са заложили на добре познатата ни Comand система.



Друг минус в интериора са по-твърдите пластмасови материали, които обаче са добре маскирани под кожената обвивка. Иначе салонът е обичайно удобен, седалките са ергономични и комфортни, а тези на версията C43 AMG са очебийно спортни със мощно изразени странични поддръжки. Още нещо, което би трябвало да отбележим, е, че базовото съоръжение е станало по-богато от това на предшественика. В него влизат безключов достъп, адаптивен круиз надзор и още куп други по-дребни екстри.

Двигател


По време на теста в Люксембург немците бяха извадили целият си боеприпас от каросерии - седан, купе, кабриолет и комби. Налична беше и най-мощната все още версия C 43 AMG. Именно на нея акцентирахме по време на теста, защото V6 битурбо моторът на Mercedes-AMG C 43 е с увеличена мощ. За новата C-Klasse конструкторите от AMG са повишили мощността на 3.0-литровия V6 мотор със 17 кВт (23 к.с.) до 287 кВт (390 к.с.).



Пиковият въртящ миг от 520 Нм се доближава при обороти на мотора от 2500 до 5000 об./мин. Монтираните наоколо до мотора два турбокомпресора реагират извънредно бързо, турбо дупка не се усеща, а ускорението и доускорението е осезаемо - 4.7 секунди до 100 км/ч. Въпреки обичайно меката возия на Mercedes, която е налична и при новата C-Klasse, крен в завоите съвсем липсва. С други думи, когато се кара постепенно наточената C-Klaase е общоприет и всекидневен автомобил, само че включите ли режим Sport и натиснете ли десния педал, то колата се трансформира фрапантно.

Ходови характерности


И при двата случая обаче колата вдъхва убеденост, а деветстепенната автоматизирана скоростна кутия държи оборотите в ниски диапазони даже и при скорости над 150 км/ч (снимката направихме на немски аутобан без ограничаване на скоростта). Благодарение на нея разходът, даже и при по-спортна езда, мъчно надминава 10 литра на 100 километра пробег. Ако ви се коства доста, то би трябвало да обърнете внимание на по-спокойните елементи, които в гамата на обновената C-Klasse са допълнени с два нови - четирицилиндрови бензинов и дизелов.



Системата 4Matic за задвижване на всички колела, разпределяща генерирания въртящ миг в съответствие 31:69 сред предната и задната ос, е общоприетоо съоръжение за Mercedes-AMG C 43 и е в основата на изключителната непоклатимост на автомобила. Версията AMG C 43 4Matic може да се разпознае по другата предна ризница, двата сдвоени ауспухни накрайника, фирмените джанти, задния дифузьор и капакът, покриващ моторният отсек, който е същият като на предходното AMG С 63.

Цена


Тя към момента не е ясна за България. Новият представител на марката у нас Силвър Стар ще показа новия Mercedes-Benz C-Klasse в края на месец август тази година. От родното дилърство оповестиха, че цените за клиентите ще са приблизително с 14% по-ниски от тези, към този момент оповестени в ценовата листа в Германия. В Германия най-евтината нова C-Klasse се предлага за 35 033 евро.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР