Люксембург. Борис Джонсън избягна пресконференция в Люксембург заради шумни протести

...
Люксембург. Борис Джонсън избягна пресконференция в Люксембург заради шумни протести
Коментари Харесай

The Independent: Борис Джонсън избягна пресконференция в Люксембург заради шумни протести срещу него

Люксембург. Борис Джонсън избягна конференция в Люксембург поради шумни митинги против него, написа английският вестник The Independent .
Ксавиер Бетел, министър председателят на Люксембург, продължи да приказва с пресата без английския министър председател - застанал до празен подиум.
В офанзива на неспособността на Обединеното кралство да показа нови оферти за завършек на безизходицата към Брекзит, Бетел сподели, приветстван от множеството, че „ часовникът тиктака “ и се обърна към Джонсън: „ Спрете да говорите и действайте “.
Борис Джонсън беше в Люксембург, с цел да се срещне с премиера на страната и с Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейската комисия, за първи път лице в лице.
Но откакто устоя насмешки и освирквания по пътя от събралите се протестиращи, Джонсън си потегли, без да направи обещаната си изява пред медиите. Източник от държавното управление на Обединеното кралство съобщи, че вместо това ще направи изказване уединено с телевизионни оператори надалеч от събраната аудитория и пресата.
Коментирайки неловката обстановка министър председателят на великото херцогство сподели на събраните медии: „ Демонстрацията е право и също по този начин е значимо да можем да споделяме и де се изслушваме взаимно. “ Попитан за желанието на Джонсън да наруши закона за блокиране на Брекзит без съглашение Бетел добави, че сходен ход на държавното управление „ няма да се случи в Люксембург “.
Източник на Даунинг Стрийт съобщи, че Джонсън е изискал конференцията да бъде преместена вътре надалеч от обществеността, само че че настояването е отказано от държавното управление на Люксембург.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР