Люка Пуй преодоля сет пасив по пътя към своя трети

...
Люка Пуй преодоля сет пасив по пътя към своя трети
Коментари Харесай

Люка Пуй си осигури четвъртфинал срещу Раонич след обрат

Люка Пуй преодоля сет пасив по пътя към своя трети четврътфинал в шампионатите от Големия шлем. Днес 24-годишният французин надигра Борна Чорич (Хърватия) с 6:7 (4), 6:4, 7:5, 7:6 (2) и продължава напред в Откритото състезание на Австралия.

Поставеният под №28 Пуй, който откри място в осмицата на “Уимбълдън” и “Ю Ес Оупън” през 2016 година, записа 57 уинъра, завоюва 83% от точките на първи сервис и вкара 19 аса в мача, който продължи над три часа. Така Лука стана 13-ият французин, достигнал 1/4-финалите в Мелбърн в Оупън ерата и първият след Джо-Вилфрид Цонга през 2017-а.

Пуй загуби първия сет след тайбрек, само че направи по един пробив в идващите две елементи и стигна до поврат. В четвъртия сет той поведе с 3:1, само че Чорич изравни след пробив 4:4. В тайбрека французинът доминираше и след 7:2 точки затвори мача.

В идната фаза Люка Пуй ще срещне 16-ия подложен Милош Раонич, който отстрани номер 4 Александър Зверев (Германия) с 6:1, 6:1, 7:6(5). Французинът към момента няма извоюван сет против мощния канадец, като това ще бъде четвъртият дуел сред двамата.

Set 1, @borna_coric

The No.11 seed takes the opener against Lucas Pouille 7-6(4) in 47 minutes.#AusOpen pic.twitter.com/ca3XVvCTsp
— #AusOpen (@AustralianOpen) 21 януари 2019 година " Той играе доста добре. Гледах срещата му със Зверев, сподели необикновен тенис. Ще бъде мъчно, само че ще бъда подготвен и ще се опитам да се класира за първия си полуфинал ", съобщи френският тенисист.

Миналата година Люка Пуй доближи до рекордното за него 10-о място в международната класация, откакто в границите на четири седмици игра три финала в тура. Последният от тях бе на шампионата в Дубай (загуба от Баутиста Агут) през февруари. Впоследствие обаче настъпи срив в играта му и до края на сезона той изпитваше съществени усложнения и се смъкна до №32. Това накара французина да притегли като треньор в своя щаб Амели Моресмо, която е шампионка от Откритото състезание на Австралия през 2006 година.

“Тя има опита и уменията да ми помогне да реализира задачите си. Убеден съм, че ни предстоят страхотни неща”, съобщи Люка Пуй, който към този момент е четвъртфиналист в Мелбърн.
Lucas Pouille on-court interview (4R) | Australian Open 2019https://t.co/REouxCXQ5V pic.twitter.com/ZqGa1LQrXn
— yuko (@kayostennis) 21 януари 2019 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР