Люк Еванс e уелски актьор, каращ американските кино зрители да

...
Люк Еванс e уелски актьор, каращ американските кино зрители да
Коментари Харесай

Един Овен, който знае кой е и какво иска от живота: Люк Евънс на 40

Люк Еванс e уелски артист, каращ американските кино фенове да наблюдават за неговите звездни осъществявания в идните да се пуснат филми.

Люк Евънс е роден на 15 април 1979 година в Понтъпул, Уелс, само че израства в Абербаргойд. Днес чества своя рожден ден и навършва 40 години.

Люк е само дете в фамилията на Дейвид и Ивон Евънс. Баща му е строител, а майка му е стопанка. Родителите му са почитатели на религиозното придвижване Свидетели на Йехова.

 люк евънс Getty/Gulliver

Когато е на седемнадесет години се реалокира да живее в Кардиф, където учи пеене при известният преподавател по музика Луис Райън. През 1997 година се записва да учи в „ The London Studio Centre “. Дипломира се през 2000 година и стартира кариерата си с функции в разнообразни театрални постановки.

Евънс е открит гей. През 2002 година до момента в който играе в театъра, в изявление споделя „ до момента в който живеех в Лондон всички знаеха, че съм гей, в никакъв случай не съм се опитвал да го укривам “, само че откакто стартира филмовата си кариера стартира да крие половата си ориентировка. През 2014 година декларира, че не крие хомосексуалността си, само че избира да не я разисква в медиите.

 люк евънс Getty/Gulliver

Евънс стартира кариерата си като професионален артист на сцената, играейки в доста продукции на лондонския Уест Енд, като мюзикълите „ Наем “ и „ Мис Сайгон “ и пиесата „ Пиаф “ преди да направи своя пробив в Холивуд в ролята на Аполон във кино лентата от 2010 година „ Сблъсъкът на титаните “.След това, Евънс играе в екшъни и трилъри като „ Войната на боговете “ (2011), „ Гарванът “ (2012) и „ Тримата мускетари “ (2011), в който играе Арамис.

През 2013 година Евънс играе главният антагонист в блокбъстъра „ Бързи и гневни 6 “ и също Бард Стрелеца във втория филм от акомодацията на Питър Джаксън на „ Хобитът “ на Джон Р. Р. Толкин. Евънс играе вампира Дракула в филмовата история за произхода на героя „ Дракула: Неразказан “,и му е дадена основната роля римейка на кино лентата от 1994 година „ Гарванът “.

 люк евънс Getty/Gulliver

Люк е номиниран за премия в категория „ извънреден артист в минисериал “ за ролята си в минисериала „ The Great Train Robbery “ на телевизионният фестивал в Монте Карло и за премия в категория „ най-хубав актьорски състав “ за кино лентата „ Бързи и гневни 6 “ на филмовия фестивал в Акапулко.

През последните години го гледахме в няколко хитови продукции на Холивуд като: "Бързи и гневни 7 ", „ Момичето от влака “ и "Красавицата и звяра ".

 люк евънс Getty/Gulliver

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР