Люис Хамилтън заяви, че доминация като тази на Ред бул

...
Люис Хамилтън заяви, че доминация като тази на Ред бул
Коментари Харесай

Хамилтън: Доминацията на един отбор и пилот не е добра за Формула 1

Люис Хамилтън съобщи, че доминация като тази на " Ред бул " през този сезон не е добра за Формула 1 и не би трябвало да се случва. Макс Верстапен върви към трета поредна купа. Той последните шест надпревари и има общо 8 победи в 10 старта от началото на сезона, като победител в другите два беше съотборникът му Серхио Перес.

към този момент няколко пъти подлага на критика превъзходството на " Ред бул ". Той не счита, че е лицемерно в този момент да приказва срещу това, откакто в интервала от 2014 до 2020 завоюва шест трофеи с " Мерцедес ", като серията му беше спряна единствено от съотборника му Нико Розберг през 2016.

" Видях реакциите на моите думи. Те споделят: " Ти не сподели нищо, когато ти беше в тази позиция. " Истината е, че сме говорили за това и преди, даже когато ние доминирахме. Имаше интервали, в които имахме положителни борби с " Ферари ", само че имаше и такива, в които имахме огромна преднина. Разбира се, че желая да съм начело, само че желаех да се боря, а да си надалеч пред втория не е същото... Искаш да има борба, това е съревнование ", сподели Хамилтън.

 Без конспирация: превъзходството на Верстапен трансформира Формула 1 в съревнование за второ място Без конспирация: превъзходството на Верстапен трансформира Формула 1 в съревнование за второ място

Той съобщи, че измененията на разпоредбите водят единствено до доминация на друг тим.

" Промениха разпоредбите, сложиха таван на бюджета, трябваше да изравни опциите, само че не се случи. Трябва просто да продължим диалога. В момента, в случай че нещата продължат по този начин, може би " Ферари " ще има доминация няколко години, по-късно ще е някой различен, може би " Макларън ", а може би " Мерцедес " ще се завърне още веднъж. Но считам, че това не е добре за почитателите. Не знам дали ще се завърнем, само че споделям, че не би трябвало да можем да преобладаваме няколко години. Трябва да е по-оспорвано, с цел да бъде вълнуващо за почитателите ", добави Хамилтън.

Той счита, че за никого не е добре да гледа доминация единствено на един водач: " От позиция на почитателите, които от дребни гледат Формула 1, не мисля, че някой желае да гледа интервал, който аз имах, интервал, който Михаел Шумахер имаше, интервал като на Себастиан Фетел и като на Макс в този момент. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР