Люис Хамилтън завърза битката за световната титла във Формула 1

...
Люис Хамилтън завърза битката за световната титла във Формула 1
Коментари Харесай

Хамилтън триумфира в Бразилия с впечатляващо каране

Люис Хамилтън завърза борбата за международната купа във Формула 1 с впечатляваща победа в Гран при на Бразилия. Британският водач на " Мерцедес " кара необикновено и макар че потегли от 10-а позиция поради наказване, сграбчи успеха пред огромния си противник Макс Верстапен.

Хамилтън финишира на 10.5 секунди пред Верстапен. Трети е съотборникът на британеца - Валтери Ботас, който потегли от полпозишън на " Интерлагос ".

Уикендът беше изпълнен с спорни усеща за седемкратния международен първенец. Той завоюва петъчната подготовка, само че след това беше дисквалифициран, защото стюардите взеха решение, че задното крило на болида му не дава отговор на правилника и има нарушаване при потреблението на системата DRS. Дисквалификацията означаваше тръгване от последното място в съботната спринтова подготовка, а в нея той въпреки всичко се пребори за петото място. Получена по-рано глоба от пет позиции поради промяна на мотора означаваше, че той в последна сметка ще потегли десети на стартовата решетка.
Снимка: Reuters
До момента на " Интерлагос " най-задната позиция, от която беше печелено надпреварата, беше осма. Също по този начин Хамилтън за първи път победи в старт, в който потегля от десета позиция.

Победата е шеста за Хамилтън през сезона и 101-а в неговата кариера. Британецът не беше печелил от Гран при на Русия в края на септември.

Хамилтън завоюва успеха за трети път на пистата " Интерлагос " след 2016 и 2018 година, като единствено трима имат повече триумфи от него в историята на Формула 1.

С триумфа си Хамилтън редуцира задатъка на Верстапен до 14 точки - 332.5 против 318.5.
Снимка: Reuters
Пилотът на " Мерцедес " можеше да вземе и точка за най-бърза обиколка, само че тя отиде при Серхио Перес.

До края на сезона остават единствено три старта - след седмица е надпреварата в Катар, следвано от дебюта на Саудитска Арабия в шампионата (5 декември) и Гран при на Абу Даби (12 декември).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР