Люис Хамилтън за 97-и път в кариерата си ще стартира

...
Люис Хамилтън за 97-и път в кариерата си ще стартира
Коментари Харесай

Хамилтън ще стартира първи за 97-и път в F1

Люис Хамилтън за 97-и път в кариерата си ще започва от първа позиция, след като спечели квалификацията в Алгарве (Пор) за утрешното съревнование за Гран при на Португалия във Формула 1.

Англичанинът до последно трябваше да се оправя с положителните времена на съотборника си в " Мерцедес " Валтери Ботас и в последна сметка съумя да направи най-бързата обиколка - за 1:16.652 мин. 

Второто най-хубаво време бе точно на Ботас - 1:16.754 и по този начин на следващия ден двамата водачи на " сребърните стрели " ще започват от първа стартова линия. 

Полпозишънът дава отлични шансове на шесткратния шампион да завоюва и своята победа №92 във Формула 1, с което да излезе еднолично отпред по брой първи места в надпревари. В момента британецът и именитият Михаел Шумахер разделят върха с по 91 триумфа.

" Мога да ви кажа, че през днешния ден беше доста мъчно за мен. Гледах по какъв начин Валтери оглавява всяка от сесиите и трябваше непрестанно да се пробвам да усъвършенствам времето си. Избрах да направя три обиколки поредно, с цел да имам късмет за подобря достижението му ", разяснява Хамилтън.

От втора линия на старта на следващия ден ще потеглят Макс Верстапен ( " Ред Бул " ), който реализира най-бърза обиколка 1:16.879, а до него ще е четвъртият от квалификацията - Шарл Льоклер ( " Ферари ", 1:17.421).

How things stand at the end of qualifying!

Just a tenth between the top two
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР