Люис Хамилтън спечели безапелационно титлата във Формула 1 през сезон

...
Люис Хамилтън спечели безапелационно титлата във Формула 1 през сезон
Коментари Харесай

Люис Хамилтън определи шампионския си болид от 2017 г. като "най-трудната за разбиране" кола

Люис Хамилтън завоюва безапелационно купата във Формула 1 през сезон 2017, само че счита, че той и тимът му " Мерцедес " са свършили доста работа в течение на годината, с цел да побеждават. Британецът, който към този момент има четири международни трофеи дефинира болидът W08 като " много комплициран " за схващане.

В началото на сезона колата на " Мерцедес " имаше съществени проблеми с новите по-широки гуми на " Пирели ", а също така изоставаше съществено от " Ферари " на по-бавните писти, на които е нужно механично сцепление. В последна сметка от немския отбор развиха болида си в течение на сезона, с цел да завоюват за четвърта поредна година при водачите и конструкторите.

" Определено колата беше доста сложна за схващане, тъй като имаше някои съществени новости измежду техническите правила. Други проблеми съществуваха от години, само че намерихме решение за тях. Поставям тази кола като една от най-трудните, които съм карал. Такива бяха и болидите ми в " Макларън " през 2008 и 2009 година ", сподели Хамилтън.

Британският водач посочи, че не всички са наясно какъв брой доста работа е трябвало да се свърши от " Мерцедес " изключително по време на лятната пауза. В първата половина на сезона германците изоставаха от " Ферари ", а Хамилтън беше зад Фетел в класирането при водачите. След това той завоюва шест от осемте старта сред " Силвърстоун " и американското съревнование в Остин, с цел да обърна обстановката в своя изгода.

" Вече мисля и, че съм много по-опитен, разбирам по-добре колата и какво би трябвало да се направи даже тогава, когато нямаме добър ден. Това ни разреши да вземем повече точки от предстоящото на писти, където не сме мощни по принцип ", добави британецът.

През сезон 2017 той усъвършенства върха на Михаел Шумахер за най-вече полпозишъни във Формула 1 и към този момент има 72. Хамилтън към този момент разгласи, че сигурно ще остане до края на сезон 2020, а едвам по-късно ще мисли дали да продължи. Той цитира новите механически правила, които ще влязат в действие от 2021 година, като фактор за бъдещото му решение.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (176)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР