Люис Хамилтън се притеснява, че Ред Бул може да доминира

...
Люис Хамилтън се притеснява, че Ред Бул може да доминира
Коментари Харесай

Хамилтън: Вече сме в ерата на Ред Бул

Люис Хамилтън се тормози, че Ред Бул може да господства във Формула 1 години наред, както го правеше Мерцедес. Британецът взе 6 трофеи със „ сребърните стрели “ сред 2014 и 2020, а през предходната година загуби борбата с Макс Верстапен (Ред Бул) в последната обиколка на последното съревнование. През този сезон Ред Бул са надалеч пред останалите, а Верстапен към този момент води с 93 точки пред съотборника си Серхио Перес и с 98 пред Шарл Льоклер (Ферари).

„ Има огромни шансове към този момент да сме влезнали в ерата на доминация на Ред Бул. Те са тръгнали по този път. Ще бъде доста мъчно за другите тимове да понижат разликата “, сподели Хамилтън.

Верстапен е единствено на 4 победи от върха от 13 за един сезон, само че Хамилтън е впечатлен повече от отбора му.

„ По-впечатлен съм от работата на Ейдриън Нюи (дизайнера на болидите на Ред Бул – б.а.) и неговия екип. Мисля, че те са свършили страхотна работа “, сподели още седемкратният първенец.

Той бе запитан и за собствен коментар от 2011 година, когато, след първата купа на Ред Бул, съобщи, че това е „ просто компания за питиета “.

„ Не съм имал нещо отрицателно поради. Тогава го споделих с концепцията, че може да се заложи повече на производител на коли, в сравнение с тях. Но те потвърдиха, че бъркам и свършиха страхотна работа “, сподели още Хамилтън. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР