Люис Хамилтън с Мерцедес спечели Гран При на Сингапур, 14-ти

...
Люис Хамилтън с Мерцедес спечели Гран При на Сингапур, 14-ти
Коментари Харесай

Летящ Хамилтън взе победата в Сингапур, Ферари с кръгла нула

Люис Хамилтън с Мерцедес завоюва Гран При на Сингапур, 14-ти кръг от международния шампионат във Формула 1. Даниел Рикардо с Ред Бул се подреди втори, а третата позиция остана за Валтери Ботас с Мерцедес. Шестицата се затвори от Сайнс, Перес и Палмър.

Финалната линия видяха 12 водачи. Разликата сред първия Хамилтън и втория Фетел към този момент е 28 точки.

Състезанието започва на дъжд, което се случи за първи път в историята на Формула 1 по време на нощно съревнование. Това е 10-ото Гран При на Сингапур.

Още на първата обиколка при старта на надпреварата Кими Райконен потегли чудесно и опита да изпревари Ферстапен с Ред Бул, Фетел притисна водачът на Ред Бул, като двамата водачи на Ферари направиха "сандвич " на холандеца, след което се удариха между тях, само че Фетел съумя да продължи, само че малко по-късно се удари в стената и счупи носа на болида, след което не съумя да продължи. След конфликта Ферстапен и Райконен завършиха конкуренцията.

Лидер след 6-ата обиколка беше британецът Люис Хамилтън с Мерцедес, който съумя да се защищити от конфликт при първата обиколка, когато беше много напечено на трасето.

Фернандо Алонсо трябваше да завърши конкуренцията в 9-ата обиколка, откакто болидът не съумя да продължи битката. Голяма възможност за приключването на конкуренцията на испанеца е ударът, който той получи в първата обиколка, само че първоначално той продължи битката.

В 11-ата обиколка Даниел Квят с Торо Росо не съумя да вземе завой и се заби в защитните стени, а на пистата излезе кола за сигурност, с цел да може да бъде изтеглен болида на съветския водач. Колата за сигурност се прибра в 15-ата обиколка и надпреварата беше възобновено.

Дъждът спря, само че пистата беше много мокра, а това не позволяваше на водачите да сложат гуми за изсъхнал асфалт. Все отново, първият който смени гумите и постави за изсъхнал асфалт беше Кевин Магнусен с Хаас.

В 38-ата обиколка на надпреварата Маркус Ериксон със Заубер завърши присъединяване си в конкуренцията откакто се завъртя и се удари в бетонната стена, а на пистата още веднъж се появи кола за сигурност.

13 минути преди края на конкуренцията вървящият на 4-ото място до този миг Нико Хюлкенберг с Рено напусна битката поради проблем с болида. Уверен водач е Люис Хамилтън с Мерцедес. Втори е Дани Рикардо с Ред Бул, а трети Валтери Ботас с Мерцедес.

Кевин Магнусен с Хаас отпадна от битката 10 минути преди края на надпреварата поради проблем с генератора.

В последна сметка Хамилтън взе триумфа и се откъсна от преследвачите си за купата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР