Люис Хамилтън продължава да топи изоставането си от Макс Верстапен

...
Люис Хамилтън продължава да топи изоставането си от Макс Верстапен
Коментари Харесай

Хамилтън се залепи зад Верстапен след нова победа във Формула 1

Люис Хамилтън продължава да топи изоставането си от Макс Верстапен за купата във Формула 1. Британецът победи за Гран при на Катар, като поведе от първата обиколка и резервира водачеството си до финала. Пилотът на „ Мерцедес “ към този момент е с пасив от 8 точки пред краткотрайния водач Верстапен ( “Ред Бул”), два кръга преди края.

За 7-кратния международен първенец това е 102-и триумф в кариерата му и седми за този сезон. Той не бе печелил два следващи старта от месец май, когато ликува в Португалия и Испания.

След дълга пауза трети на стълбичката се качи Фернандо Алонсо ( “Алпин”), който за последно бе измежду призьорите през 2014-а.

„ Сценарият беше напълно елементарен – да се движа най-отпред, самичък – сподели Хамилтън. - Разбира се, харесва ми да се промушвам сред останалите, само че ни трябваха точки, които през днешния ден спечелихме. Невероятно е, че надвивам в два следващи старта в тази фаза на шампионата. Болидът е супер, аз съм в най-хубавата си форма, тъй че се приготвяме за идващия старт. “
На 5 декември е Гран при на Саудитска Арабия. Сезонът завършва седмица по-късно в ОАЕ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР