Люис Хамилтън, новият световен шампион във Формула 1, планира да

...
Люис Хамилтън, новият световен шампион във Формула 1, планира да
Коментари Харесай

Хамилтън планира преговори с Мерцедес още тази година

Люис Хамилтън, новият международен първенец във Формула 1, възнамерява да разиска с шефовете на Мерцедес продължаването на контракта си напълно скоро. След като извоюва четвъртата си тила, водачът на Сребърните стрели съобщи, че не вижда причина да не продължава с отбора от Бракли.
В изявление британецът изясни, че ще приказва с управлението още идващия месец, само че без да прибързва с сключване: "Преди няколко седмици, когато бяхме във фабриката, говорихме и си казахме, че ще седнем да обсъдим нещата. За нас това е много елементарен развой. Вече сме постигнали нещо ужасно и в действителност ще става дума просто за продължаването и подобряването му, за това аз какво повече мога да направя за тях и противоположното. Сигурен съм, че в идващия месец и нещо ще намерим време да седнем и да поговорим ".

На въпроса дали не обмисля отдръпване от Формула 1, Хамилтън отговори: "В момента се любувам на карането повече от всеки път. Независимо какъв брой тъкмо ми остава в шампионата, сигурно ще съм тук следващата година, само че се надявам и малко по-късно. След Формула 1 животът също е дълъг и не желая да го удължавам ненужно, тъй като сега съм в най-хубавия интервал от живота ми. Да, чакат ме още страхотни неща след кариерата ми тук, по които работя и сега, само че в действителност в този момент се любувам същински на надпреварите ".

В последните два кръга от календара Мерцедес и Хамилтън нямат защо повече да се борят - отборът е първенец при конструкторите, а Люис - при водачите, само че това не значи, че би трябвало да се отпускат.

"Сега напрежението изчезва и можем да се насладим на последните надпревари. Важното е да не губим централизация и да продължаваме както до момента. Не бива да смъкваме очи от топката. Щом напрежението го няма, би трябвало да се представим по-добре от всеки път ", съобщи Люис.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР