Люис Хамилтън нападна остро колегите си във Формула 1, както

...
Люис Хамилтън нападна остро колегите си във Формула 1, както
Коментари Харесай

Хамилтън нарече Формула 1 спорт за бели, не взели отношение след смърт на чернокож

Люис Хамилтън атакува остро сътрудниците си във Формула 1, както и ръководителите на надпреварата поради мълчанието им по тематиката от последните дни в Съединени американски щати - гибелта на Джордж Флойд и последвалите митинги в страната.
" Виждам ви - оставате в цялостно безмълвие - написа Хамилтън в своя профил Instagram. - Някои от най-големите звезди, даже вие оставате в безмълвие посред тази неправда.
Няма и знак, ни дума от цялата ни промишленост, от целия бизнес на Формула 1. Естествено, тя е доминиран от белите спорт...
Аз съм един от дребното хора с друг цвят на кожата там и сега се усещам самичък. Очаквах до момента някой да изрази поддръжка, да застане паралелно с мен и нас, само че явно вие сте неспособни да го извършите.
Сега най-малко разбирам кои сте и ви виждам. "
Шесткратният отличник даде мнение и за тези, които се възползват от митингите за грабежи, заличаване на коли и имущество и нарушение на законите:
" Не мога да застана до тези хора и това, което те вършат. Подкрепям тези, които стачкуват спокойно. Но не чакам да има мир, до момента в който водачите ни не създадат смяна. Това не е по този начин единствено в Америка, само че и във Англия, Испания... По целия свят.
Третирането на малцинствата би трябвало да се промени, а всеки да способства за това в страната му да няма расизъм и класово разделяне.
Не сме родени расисти и с ненавист в сърцата, това се появява с годините и с полученото образование и обучение. "
Припомняме, че чернокожият американец умря в понеделник в Минеаполис. Той е арестуван по съмнение в потребление на подправена банкнота. Невъоръжен и прострян на земята с белезници, Флойд молеше чиновник на реда да му разреши да диша, до момента в който служителят на реда притискаше коляното си във врата му. Видео демонстрира по какъв начин Флойд се оплаква, че изпитва болежка и не може да диша. Малко по-късно умира.
Полицаят и други трима негови сътрудници са уволнени. Кметът на Минеаполис прикани да им бъдат повдигнати обвинявания. Американската прокуратура и ФБР оповестиха за приоритет следствието на гибелта.
Темата беше подхваната с приоритет от демократичните медии, които подчертаваха на цвета на кожата на Флойд. Това провокира съмнения в расизъм, които ескалираха в всеобщи митинги в Съединени американски щати.
Това не е първа офанзива по тематиката за расизъм и неналичието на реакции по нея от Формула 1, от страна на Люис.
Преди година в огромно изявление пред BBC той сподели:
" Нищо не се е трансформирало по въпроса за годините, в които съм част от надпреварата. Нещата са си същите, проблемите си ги има. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР