Люис Хамилтън може да бъде наказан за нарушение на правилата

...
Люис Хамилтън може да бъде наказан за нарушение на правилата
Коментари Харесай

Хамилтън може да бъде наказан заради неприсъствие на галавечерта на ФИА

Люис Хамилтън може да бъде осъден за нарушаване на разпоредбите на Международната автомобилна федерация (ФИА), оповестиха от организацията. Седемкратният международен първенец във реши да не участва на галавечерта на ФИА, на която публично беше награден Макс Верстапен.

Пилотът на " Ред бул " детронира Хамилтън в последната обиколка на, с което го спря към рекордна осма купа.

Отказът на Хамилтън и неговият началник в " Мерцедес " Тото Волф да участват беше признат като митинг.

В разпоредбите на ФИА обаче е записано, че първите трима в крайното класиране на международния шампионат би трябвало да участват и да получат наградите си. В петък от " Мерцедес " разпространиха фотоси на водачите си Хамилтън и Валтери Ботас, които посетиха завода на тима.

По тематиката приказва и новоизбраният президент на ФИА Мохамед бин Сулайем. Бившият рали водач от ОАЕ наследи Жан Тод, откакто завоюва изборите против Греъм Стоукър, който до момента бе заместител президент на федерацията.

" В края на краищата разпоредбите са си правила. Ще разгледаме къде би трябвало да се ползват и ще вземем решение. Разбира се, ние също би трябвало да следваме нашите закони. Междувременно това не ни пречи да накараме един първенеца да се усеща добре в спорта, нали знаете ", разяснява Бин Сулайем.

Все още обаче не е ясно каква може да бъде глобата към Хамилтън.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР