Люис Хамилтън е на път да стане световен шампион във

...
Люис Хамилтън е на път да стане световен шампион във
Коментари Харесай

Хамилтън може да подобри всички рекорди на Шумахер, смята Деймън Хил

Люис Хамилтън е на път да стане международен първенец във Формула 1 за четвърти път този уикенд. В идното съревнование за Гран при на Мексико британецът се нуждае от пето място, с цел да си обезпечи купата, само че съгласно Деймън Хил това е едвам началото за Хамилтън. Пилотът на " Мерцедес " ще стане първия представител на Обединеното кралство с четири трофеи, изпреварвайки именития сър Джеки Стюърт (1969, 1971 и 1973 г.), a Хил мисли, че Хамилтън може да печели още дълги години наред.

" Неговият гений е голям, а с течение на годините той стана доста уталожен, узря, само че и продължи да бъде доста бърз. Без подозрение Люис ще продължи да печели, стига да остане в конкурентен тим. Бих се изненадал, в случай че вземе решение да се откаже, както направи Нико Розберг след спечелването на купата през предишния сезон ", сподели Хил, който е международен първенец за 1996 година

С четвърта купа Хамилтън ще стане едвам петия водач в историята, който има четири или повече оценки. Останалите са Себастиан Фетел и Ален Прост с по четири, Хуан Мануел Фанджо с пет и Михаел Шумахер, който има седем.

" Той може да се подреди до Михаел, сега наподобява толкоз мощен, толкоз убеден в себе си. Мисля, че тези трофеи, които завоюва досега са едвам началото ", посочи британецът.

Според Хил Хамилтън може да усъвършенства всички останали върхове на Шумахер, които към момента не са против името му. През сезон 2017 водачът на " Мерцедес " стана №1 по извоювани квалификации и към този момент има 72, с четири повече от германеца. Той има и 62 победи, а Шумахер държи върха с 91.

По време на Гран при на Съединени американски щати Хамилтън съумя да изпревари именития немски водач по различен индикатор – най-вече стартове от първа редица, като към този момент има 117 с един повече от Шумахер.

Според един от шефовете на немския тим Ники Лауда Хамилтън умерено може да спори за званието най-велик в историята.

Мобилизация в " Мерцедес "

Хамилтън е съвсем сигурен първенец при водачите, а " Мерцедес " завоюва купата при конструкторите за четвърта поредна година. Това обаче не е задоволително за всички в немския тим, които не желаят разпределяне в края на сезона.

 Британецът се нуждае от пето място в Мексико, с цел да си подсигурява четвърта международна купа.
© Reuters

Британецът се нуждае от пето място в Мексико, с цел да си подсигурява четвърта международна купа.

Шефът Тото Волф увери, че отборът му би трябвало да бъде на най-високото си равнище в идния уикенд, с цел да подсигурява още на пистата " Ерманос Родригес " купата на британеца.

" Целта ни е ясна, към този момент всички знаят какво е нужно на Люис, с цел да бъде първенец, само че ние няма да се задоволим просто да караме на несъмнено и да приключим пети. Искаме успеха, тъй като това е премия за труда на доста хора ", сподели австриецът.

Волф се тормози, че пистата в Мексико не пасва на характерностите на болида на " Мерцедес ". Трасето се намира на по-голяма надморска височина, а колите се нуждаят от оптимално аеродинамично прилепяне. Според експертите за актуалните болиди " Ерманос Родригес " има идентични характерности с трасетата в Монако и Унгария, където " Ферари " доминираше.

" Очаквам доста оспорвано съревнование и сериозна борба с " Ферари " и " Ред Бул ". Ние би трябвало да сме на най-хубавото си допустимо равнище, с цел да вземем нещо от това съревнование ", посочи Волф.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (143)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР