Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков, спасила Ванга от преследване

...
Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков, спасила Ванга от преследване
Коментари Харесай

Тайните срещи на Ванга и Людмила Живкова: Какво се крие от нас

Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков, избавила Ванга от гонене на тайните служби, които желали не просто да забранят на сляпата пророчица да се среща с хора, само че и да я вкарат в пандиза. А правилото тук е: има човек – има проблем, няма човек – няма проблем, написа " Телеграф ".

" Двете се сприятелили и когато си била у нас, Людмила най-малко един път месечно отскачала до Петрич или пък пращала кола да я докара. Тя стопира гонението против сляпата пророчица. По нейно гледище се регламентира и приемът на клиенти и се вкарва такса, стартира да се строи приемната й в местността Рупите ", описват паметливите хора.

Фатално

Близките на Ванга споделят, че тя е знаела за преждевременната гибел на Людмила Живкова. За обществото тази кончина и до ден сегашен си е мистерия и същинска тайнственост, само че Ванга е имала видения какво ще се случи във съдбовната 1981 година Тя неколкократно я предупреждавала да бърза със дилемите.

През януари 1981 година Живкова отпътувала за Москва, където подписала проект за културно съдействие сред България и Съветския съюз за интервала 1981 - 1985 година В Москва Людмила е и на заседание на културните министри на социалистическите страни. Там дъщерята на Тато е имала и скришен диалог с шефа на отдел “Култура ” в Централния комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз Пьотър Демичев. Нейните доближени си спомнят след време, че мотивът е бил изнасянето на Тракийското златно богатство в Лондон.

Бялата дама

Людмила Живкова отпътува за Индия, за което я приготвят разказите на най-доверения й човек - Кръстю Мутафчиев, който към този момент е живял в Индия. По това време той е началник на службата за културно завещание и е на директно послушание на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Той е и индивидът, който свързва Людмила Живкова с художника Светослав Рьорих, оказал неимоверно огромно духовно въздействие върху нея. По нейна специфична покана през 1979 година семейство Рьорих гостува в България.

Тогава Рьорих е почетен с купата “доктор хонорис идея ” на Великотърновския университет. Светослав Рьорих подарява на България превъзходни платна – 400 свои и на татко си Николай Рьорих, чието местоположение през днешния ден е незнайно. Поне не и публично. В Индия Людмила взима със себе си поета Любомир Левчев, писателя Пламен Цонев и парапсихолога проф. Георги Лозанов.

Пламен Цонев я посвещава в тайните на Дънов и Бялото приятелство. Неофициално са я наричали Бялата дама . В Индия тя е приобщена и към тайното приятелство на упанишадите (богоизбраните – почитатели на Брахма, вярващи в съществуването на единна международна душа, която живее във всяка човешка душа).

Тя е отдадена в тайните им ритуали. Това се случило в индийските джунгли в полите на Хималаите. Приобщаването към упанишадите става по пътя на тествания, с превъзмогване на земните и плътските пристрастености. Едно от тестванията е ликвидиране на тялото, а оттова и на душата. На това става очевидец персоналният й телохранител.

В Индия Живкова е посетител персонално на министър-председателя Индира Ганди, която е експерт и по езотерика и я управлява по този път. Людмила е откровена почитателка на античната индийска просвета. Тя е приключила история и история на изкуството и си пада по всички антични култури, като изключително мощно търси и българска връзка с тях .

Живкова посещава и Златния храм в долината на река Кулу. Задава доста въпроси на живеещия в страната Светослав Рьорих. По време на диалозите си с него в дома му той й демонстрира защитаваната от него светиня върху стената на спалнята - дипломата от Великотърновския университет, с която е почетен като лекар хонорис идея. Разговарят за посланията на махатмите, за записките на Елена Рьорих, касаещи най-старата история на България. Това са мемоари, които тя е водила, до момента в който брачният партньор й е бил при тях. Рьорих е и буен обожател на Ванга. Смята се, че двамата с Людмила с часове са говорили за петричката пророчица и за това какво тя вижда.

Камъни

От Индия Людмила се завръща въодушевена, само че и извънредно изтощена от климата, дългите преходи, недоспиването, приемите, беседите, ритуалите на посвещенията.

Донася на баба Ванга информация за посвещението си в храмовете на Индия и дарове – енергийно заредени полускъпоценни камъни . Тя й носи и свещена пръст от Шринагар и Кулу.

На изпроводяк Индира Ганди й подарява преди малко откъснати цветя и подправки. Тях тя ги занася на Ванга.

Смята се, че тъкмо след визитата на Людмила в Индия пророчицата най-силно усеща края й. Предполага се, че тя обаче не е споделила на приятелката си, а единствено я помолила по-бързо да завърши с някои от дилемите си. Сред тях е концепцията за Българския Лувър, осъществена от Вежди Рашидов като министър на културата чак в последните години.

Друга задача е честването на 1300 години на основаната от Аспарух българска страна край Дунав. Сред една от дилемите е и тайната за неразкритата в Странджа гробница от времето на фараоните, доказана й от махатмите (бележити личности) в Индия , за която по това време към този момент знаят корифеят на археолозите у нас проф. Александър Фол, Ванга и Кръстю Мутафчиев. Тогава Людмила Живкова дава картбланш на Мутафчиев за началото на разкопките в Странджа. В непосредствена непосредственост, в региона на Мишкова равнища, проф. Александър Фол също прави своите изследвания.

Людмила умира на 21 юли 1981 година Официалната версия е падение. Неофициалните са доста – от отравяне, до патрон в главата и всевъзможни други теории на конспирацията . Твърди се, че единствено Иван Славков бил наясно и може би самата Ванга, само че единствено във виденията си.

Писател

Ванга и Людмила се срещали постоянно на четири очи. Охраната отцепвала региона и не допускала никого. Може би по този начин е ставало на Рупите, само че в София е било по-различно.

Поне съгласно свидетелствата на починалия съветски публицист Валентин Сидоров. Навремето той постоянно идвал у нас. Познавал пророчицата добре от многото публикации и книги, които бил прочел за нея. Голямото му предпочитание обаче било да се срещне персонално с нея. Дори се готвел да пътува за Петрич. Споделил това с Людмила, с която имал отлични връзки. Живкова му споделила, че Ванга сама ще пристигна в София.

Още при първата среща пророчицата незабавно познала, че гостът е публицист от Москва, и му предложила най-малко 3-4 пъти в годината да върви в Ленинград (сега Санкт Петербург). Посъветвала го също така да работи на открито, а не в стаята, и да не върви с тежки обувки, тъй като пречат на мисълта. Освен това да оставя вечер отворен ръкописа, който написа, с цел да поема той небесното лъчение и сили.

Сидоров написа: “Веднъж срещата ни се състоя в някогашния царски замък. Изведнъж към Ванга очевидно се струпаха духовете от предишното, тъй като почна да ни ги разказва: ръка с пръстен чука по прозореца, танцуват циганки, ето го и високия мургав принц Кирил. Людмила го назова лентяй. Какво значи „ Дон ”? - пита ме Ванга. Това е река - откликвам. Тя е необятна двеста-двеста и петдесет метра. А Ванга ми споделя: “Има монумент. По хълма върви необут. Когато пишеш за България, мисли за Людмила. “

После ми изясни, че те двете са свързани духовно, живели са по времето на свети Сергий в един манастир . “Ох, виждам те – ми споделя тя. - Ти си офицер, имаш съветска душа. Войската се надига като огън, а бойците са като огнени езици. Винаги ще си с Русия. За теб Русия е всичко. ” На Людмила пък споделя: “Трябва да се появят и други дами като теб. Те още не са слезли от небето. Но скоро ще дойдат и ще оказват помощ на Земята. ”

Разстрел

През 1979 година при Ванга отива американският публицист Джон Чийвър, именуван от американските литературоведи Чехов от предградията. Води го Любомир Левчев. Американецът е международно приет за занаятчия на късия роман. Той е във екстаз от пророчицата.

Тя го пита познава ли Жаклин Кенеди (по това време към този момент е била Онасис). Американецът удостоверил, че я познава. Тогава Ванга поискала да я срещнат с нея, с цел да й каже кой и за какво е умъртвил мъжа й .

Тя желае, само че не й дават. Страх ги е от това, което ще кажа ”, твърди пророчицата. Тя споделила на Людмила Живкова за това кой в действителност е умъртвил Кенеди при разстрела, приписван на Харви Осуалд, само че няма данни дъщерята на Тато да се е свързала с Жаклин Кенеди-Онасис.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР