Любовта на покойния Диего Марадона към тениса беше добре известна.

...
Любовта на покойния Диего Марадона към тениса беше добре известна.
Коментари Харесай

Марадона целуваше снимките на Роджър Федерер и почти се разплака, когато го срещна

Любовта на починалия Диего Марадона към тениса беше добре известна. Неслучайно след новината за гибелта на именития №10 минали и сегашни звезди на тура побързаха да изкажат своите съболезнования и да напомнят свои радостни мигове с „ Ел Диес “. Сред най-трогателните бе тази за наличието му на финала за купа „ Дейвис “ през 2016 година, само че това не е единственият случай, в който Марадона е на трибуните на огромен шампионат и се среща със собствен любим в тениса.

Аржентиснкият състезателен фотограф Хорхе Ферари даде изявление пред Tennisworld USA, в което описа за срещата на Марадона с Роджър Федерер на шампионата в Дубай през 2013 година Ферари, който към този момент съвсем 30 години живее и работи в арабската страна, споделя, че неговият популярен съотечественик се е радвал като дете при срещата си с Маестрото.

„ Марадона пристигна, с цел да гледа Федерер, а след края на мача изиска да се срещне с него “ споделя Ферари. Тръгнахме към съблекалнята и по пътя минахме през тунела на стадиона, където са окачени фотоси на всички първенци в шампионата. Диего се спираше пред всяка фотография на Федерер и я целуваше “.

Фотографът споделя още, че Марадона неведнъж е желал да се срещне с Федерер и когато това най-сетне се е случило Дон Диего е бил очарован от швейцареца.

„ Когато Федерер пристигна при нас, Марадона съвсем се разплака. Той прегърна и целуна Роджър. Беше в действителност очарован от него. Малко се изненадах от това. Подобно държание би било обикновено за един елементарен почитател, само че той не беше елементарен почитател. Беше Марадона. Въпреки това Диего беше разчувствуван като малко дете, което вижда идола си “ споделя Хорхе Ферари.

След като Марадона си отиде от този свят, Ферари разгласява в Instagram фотография от тази среща, съпроводена с текст „ Искам да го запомня по този начин – благополучен като дете и разчувствуван от срещата със своя тенис кумир. Щастлив съм, че имах опцията да му благодаря персонално за това, че неговата популярност доста пъти ми е пособия, в качеството ми на аржентинец, при комплицирани обстановки по време на пътуванията ми през годините. Сигурен съм, че доста хора са му казвали същото, само че това няма значение за мен. Писателят Фонтанароса сподели за Диего „ Не ме интересува какво е направил с живота си, интересува ме какво направи с моят. Благодаря, D10S “.
View this post on Instagram

tenniskafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР