https://static.dir.bg/uploads/images/2019/09/25/1861735/1920x1080.jpg?_=1569400064" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Любовта към родния град минава през грижата за него, а" />

Любовта към родния град минава през грижата за него, а ...

Поглед отвън: Как се разви София през последните 10 години?.


Любовта към родния град минава през грижата за него, а оттам и взискателното отношение към всеки етап от напредъка му. В пълна степен това се отнася за София. Стана обичайно година по година стандартът на изисквания от столичани да се повишава успоредно с развитието на града.

Докъде стигна София през последните 10 години?

Обективен отговор може да получим само с поглед отвън. Зад него стоят туристите. Хората от чужбина, които могат да направят безпристрастно сравнение между милионните градове по цял свят.

Турист е всеки пренощувал в хотел гост на дадена дестинация, смятат от Световната организация в сектора. В последните 10 години София се превърна в атрактивна дестинация за млади туристи до 34 г. Повече от двоен е ръстът на пренощувалите в София чужденци от 2010 до 2018 г., почти двойно повече българи годишно също посещават столичния град за същия период. Очаква се общият брой туристи в столицата да надхвърли 1,5 милиона души за 2019 г. - толкова, колкото са и жителите на София. Много повече са посетителите на града, които не са пренощували в него, а са направили дневни екскурзии.

Източник: dir.bg