Любовта към чашката е била муза за много талантливи хора.

Любовта към чашката е била муза за много талантливи хора. ...

Седем известни личности, които са обичали чашката.

Любовта към чашката е била муза за много талантливи хора. Някои от тях са се борили с този порок, а други са вярвали, че на дъното на бутилката са гениалните идеи. Ето кои са известните личности, които твърде често са посягали към чашката:

Ърнест Хемунгуей

Ърнест Хемунгуей е един от най-вдъхновяващите и влиятелни писатели. Но авторът на „За кого бие камбаната“ е бил толкова известен с писането си, колкото и със слабостта си към чашката. Когато например е живял в Куба е обожавал да пие дайкири, мартини и мохито. А според някои коктейлът Блъди Мери дължи името си именно на Ърнест Хемунгуей, който кръстил напитката на жена си Мери Уелч, която постоянно се ядосвала, когато виждала мъжа си пиян.
ХемунгуейGulliver/Getty Images
Винсент Ван Гог

По времето на Ван Гог много от художниците са пиели абсент. Дали заради тази напитка или не, художникът е страдал от депресия и вероятно биполярно разстройство. Често е имал халюцинации и една от версиите е, че са е самоубил именно заради тях.

Стивън Кинг

Стивън Кинг има над 350 милиона копия на книгите си. Той признава, че след успеха на две от книгите си, които е написал под влиянието главно на алкохол, е изпитвал страх, че няма да успее да постигне същите резултати. Започнал е да пие постоянно, да пуши по две кутии цигари на ден и да експериментира с дози кокаин. За щастие, след дълга бора със зависимостите си, Стивън Кинг успява да излезе от дупката и да напише едни от най-добрите книги на 21-ви век.-->
Стивън КингGulliver/Getty Images
Лорд Байрон

Джордж Гордън Байрон е известен не само с творчеството си, но и бурния си живот. Той е признавал, че е написал някои от най-добрите си стихотворения под влиянието на джина, но ни най-малко не се е притеснявал от хорското мнение. Едно от най-известните му изказвания е: „Разумният човек трябва често да се напива, защото истинският живот е в опиянението“.

Борис Елцин

През 1995г. тогавашният руски президент Борис Елцин така се напива, че охраната му го открива по гащи, на метри от Белия дом, докато се е опитвал да спре такси. През 2010 една от дъщерите му, Татяна Юмашева, обясни, че според нея баща й е пиел много, заради огромния стрес, на който е бил подложен.

Франк Синатра

Съдейки по думите на биографа на Франк Синатра, той е пил по бутилка уиски на ден. Всички са му казвали, че трябва или да спре с пиенето или да пие в умерени количества. Синтра не ги послушал, а просто заменил уискито с вино.
Франк СинатраGulliver/Getty Images
Джоузеф Маккарти

Джоузеф Маккарти е американски сенатор, известен с преследванията на симпатизанти на комунистите и на заподозрени в шпионаж в полза на СССР. Той е обожавал да пие, а през последните си години живот е посягал на чашката от сутрин до вечер. Умира на на 47 години от хепатит и цироза на черния дроб.

И още:

Източник: dariknews.bg