Любовта към чашката е била муза за много талантливи хора.

...
Любовта към чашката е била муза за много талантливи хора.
Коментари Харесай

Седем известни личности, които са обичали чашката

Любовта към чашката е била муза за доста надарени хора. Някои от тях са се борили с този недостатък, а други са вярвали, че на дъното на бутилката са гениалните хрумвания. Ето кои са известните персони, които прекомерно постоянно са посягали към чашката:

Ърнест Хемунгуей

Ърнест Хемунгуей е един от най-вдъхновяващите и авторитетни писатели. Но създателят на „ За кого бие камбаната “ е бил толкоз прочут с писането си, колкото и със слабостта си към чашката. Когато да вземем за пример е живял в Куба е обожавал да пие дайкири, мартини и мохито. А съгласно някои коктейлът Блъди Мери дължи името си точно на Ърнест Хемунгуей, който кръстил напитката на жена си Мери Уелч, която непрекъснато се ядосвала, когато виждала мъжа си пийнал.
 Хемунгуей Gulliver/Getty Images
Винсент Ван Гог

По времето на Ван Гог доста от художниците са пиели абсент . Дали поради тази напитка или не, художникът е страдал от меланхолия и евентуално биполярно разстройство. Често е имал халюцинации и една от версиите е, че са е самоубил точно поради тях.

Стивън Кинг

Стивън Кинг има над 350 милиона копия на книгите си. Той признава, че след триумфа на две от книгите си, които е написал под въздействието основно на алкохол, е изпитвал боязън, че няма да успее да реализира същите резултати. Започнал е да пие непрекъснато, да пуши по две кутии цигари дневно и да опитва с дози кокаин. За благополучие, след дълга бора със зависимостите си, Стивън Кинг съумява да излезе от дупката и да напише едни от най-хубавите книги на 21-ви век.-->
 Стивън Кинг Gulliver/Getty Images
Лорд Байрон

Джордж Гордън Байрон е прочут освен с творчеството си, само че и бурния си живот. Той е признавал, че е написал някои от най-хубавите си стихотворения под въздействието на джина, само че ни минимум не се е тормозил от хорското мнение. Едно от най-известните му изявления е: „ Разумният човек би трябвало постоянно да се напива, тъй като същинският живот е в опиянението “.

Борис Елцин

През 1995г. тогавашният съветски президент Борис Елцин по този начин се напива, че защитата му го открива по гащи, на метри от Белия дом, до момента в който се е опитвал да спре такси. През 2010 една от дъщерите му, Татяна Юмашева, изясни, че съгласно нея татко й е пиел доста, поради големия стрес, на който е бил подложен.

Франк Синатра

Съдейки по думите на биографа на Франк Синатра, той е пил по бутилка уиски дневно. Всички са му казвали, че би трябвало или да спре с пиенето или да пие в умерени количества. Синтра не ги послушал, а просто заменил уискито с вино.
 Франк Синатра Gulliver/Getty Images
Джоузеф Маккарти

Джоузеф Маккарти е американски сенатор, прочут с преследванията на симпатизанти на комунистите и на обвинени в шпионаж в интерес на Съюз на съветските социалистически републики. Той е обожавал да пие, а през последните си години живот е посягал на чашката от заран до вечер. Умира на на 47 години от хепатит и цироза на черния дроб.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР