Любовта към Бойко Борисов не е медийна измислица и сервилното

...
Любовта към Бойко Борисов не е медийна измислица и сервилното
Коментари Харесай

Главанаци и дебили

Любовта към Бойко Борисов не е медийна небивалица и сервилното отношение към него не всеки път е единствено от користни съображения. 

Има си хора, които строяват възпитаници в извънучебно време, с цел да посрещнат Бойко Борисов и той да открие ремонтирано учебно заведение (последно - преди няколко дни в Бяла). 

Но има и родители, които са пратили там децата си, не са се възпротивили, може би не са се и запитали дали това е редно. Казали са, че децата би трябвало да дойдат преди началото на образователната година, тъй като има посещаване на Бойко Борисов - и тези родители са споделили: ами, добре, то каква работа имат децата, дано да идат. 

Децата отиват и се строяват. 

Бойко Борисов ги вижда и споделя - ей, що по този начин сте ги строили на жегата. 

Гидът на Борисов - локален партиен функционер, споделя: 

- Аааа, няма нищо, те доскоро се строиха, до момента стояха на сянка! 

Всичко това е истина и се предаваше на лайвстрийм във Facebook - известните в последно време директни включвания на Борисов, с които той изпуска следено харизма и управнически престиж. По-рано за същата цел се употребиха съвещанията на Министерския съвет - Борисов е първият министър председател, който направи стенограмите от съвещанията обществени и дълго време ползваше този инструмент за всеобща връзка с народа си. Стенограмите от съвещанията на Министерски съвет са изключително забавни документи - в тях свободно се лее потопът на съзнанието на Борисов, той награждава, порицава, поучава, споделя мемоари, претърпява някакъв национален дерт, издава разпоредби и приема метани. Сега прави същото от джипката и го разгласява във Facebook. 

Разказваме епизода в Бяла, с цел да онагледим друга теза - на Борисов към момента му се " прости ", когато изрече нещо човеконенавистно - тъй като хората знаят, че каквото и да приказва, той си е душа човек. И да те излъже нещо, няма да е с неприятно чувство; и да те прецака нещо - то не е хептен нарочно; и да назова главанак - ти си знаеш, че той е елементарен и ти си елементарен, по тази причина се разбирате.

Когато клетият професор Иво Христов изрече известната фраза, че 80 % от българите са дебили, това закономерно провокира реакция: по какъв начин по този начин ше ми викаш ти дебил бе, професор ли си, къф си не те знам! А вечер в кръчмата същата фраза може да се чуе, изказана с изключително способен звук - тя в действителност е известна фраза, нещастният професор не я е измислил самичък. Но неговата политическа кариера пострада от изпуснатата имитация. 

А на Борисов кариерата не страда от такива реплики. 

Освен за " главанаците " в радиото, Борисов през годините е употребявал какви ли не изрази и квалификации. На журналистките един път сподели, че му приличали " на пуйките на съседа ми - прлю, прлю, прлю, не че желая да ви наскърбявам ". На миньорите - помните - " аз съм елементарен и вие сте елементарни ". На някакъв човечец, водач на камион, дето не си поставил веригите, министър председателят в очите му споделил същото като Иво Христов. Без да имаме безгранично доверие в разказите на Борисов, той по този начин си описа едно време случката по малкия екран при Кеворкян. Отишъл Борисов при водач с аварирал камион, обиден, че поради неналичието на вериги прави проблеми на пътя. И му споделил...

Бойко Борисов, януари 2012:  Днеска стопирах при един камионджия, поради който имаше три километра опашка. Питам: за какво, бе, човек, за какво?!... Гледа ме като дебил, мълчи и ме гледа. Викам - добре, слез, слез! Слез от камиона, погледни обратно. Всичките тези хора в този момент, като мина, ще ме напсуват мене. Ще мислят, че поради мене са ви спрели, ще мисля, че не сме изчистили пътя, а в действителност поради тебе, дебил ниеден. Заради тебе, поради твоя мързел, че те мързи да слезеш и да си вържеш веригите, висат ти на камиона, за какво не го направи?...

Така приключваме, а поуката я казахме още първоначално. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР