Любовта и създаването на връзки е нещо уникално, защото всяка

...
Любовта и създаването на връзки е нещо уникално, защото всяка
Коментари Харесай

Има поне 10 вида любов и връзки

Любовта и основаването на връзки е нещо неповторимо, тъй като всяка една връзка си има своята история и не е като никоя от предходните ни. Взаимоотношенията рядко са съвършени и са с друга дълготрайност. Има доста и разнообразни типове обич и връзки, като токсична връзка, условна или безусловна обич, връзки от разстояние, отворени връзки, асексуални взаимоотношения. Вижте още 10 типа обич и взаимоотношения, в някои от тях може и да се припознаете.

Контролираща връзка – когато единият сътрудник има по-голям надзор над другия, над връзката, решенията, които се взимат за всичко, което касае и двамата.

Сложни взаимоотношения – при този вид любовна връзка единият от сътрудниците стартира да изпитва мощни усеща към трети човек. Разбира се, има доста външни фактори, които може да се окажат комплицирани за връзката.

Връзки за оцеляване – тук сътрудниците са изцяло подвластни един от различен. Тяхното чувство е, че не могат да се оправят един без различен. Тук нормално има малко общи ползи и позитивност.

Материалистична обич – „ влюбен “, само че не в индивида, а в материалните облаги, които той може да предложи. В този вид връзки няма същинска обич.

Несигурни връзки – когато единият сътрудник изпитва неустановеност във връзката, поради подозрения към другия. Тази връзка постанова непрекъснато валидиране на възприятията. Взаимоотношения, които постоянно са съпроводени с прояви на ревнивост, спорове.

Спасителна връзка – в този тип взаимоотношения единият сътрудник търси нова половинка, с цел да не помни някогашната си. Такива взаимоотношения нормално са краткотрайни, защото този, който търси „ избавление “, няма желание да се обвързва трайно.

Емоционално недостъпна връзка – единият от сътрудниците не може да се отвори напълно прочувствено към другия. Обикновено това се дължи на боязън да не бъдат засегнати, в случай че са прекомерно обичащи и са били употребявани в предходни връзки, боязън от разлъка, от време на време безпочвен.

Отношения от предишното – връзка, която е основана единствено на развлечение. И двамата сътрудници може да са влюбени, познават се отпреди, само че осъзнават, че не могат да основат семейство с другия. Може да се забавляват дружно, да пътуват, само че в никакъв случай няма да изпитват задоволително обич, с цел да изградят постоянна връзка.

Зрели взаимоотношения – Партньорите търсят в другия поддръжка, сигурност, обич, лекост на общия им живот. Без непотребни разигравания, без мотиви за ревнивост.

Романтична обич – доста пристрастеност и физическа фамилиарност, само че няма ангажираност към любовта. В тази връзка постоянно ще липсва нещо, а постоянно единият от сътрудниците се опасява да поеме уговорката на сериозната връзка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР