Любовта е здраве, казват психолозите. Освен че е най-приятната емоция и

...
Любовта е здраве, казват психолозите.
Освен че е най-приятната емоция и
Коментари Харесай

Романтичната връзка подобрява физическото здраве

Любовта е здраве, споделят психолозите.

Освен че е най-приятната страст и те кара да летиш в облаците от благополучие, пълноценната сантиментална връзка носи редица изгоди за физическото ни здраве .

Хората, които поддържат хармонична и щастлива връзка с колегата си, нормално са доста по-активни физически и в доста по-добро здраве. Те са по-социални, по-будни, по-любопитни към света. Освен че са физически в по-добро положение, те най-вероятно и ще живеят по-дълго. Освен това обвързаните хора са по-малко склонни да пушат и пият, както и да поддържат други нездравословни привички.

Доктор Ферети, експерт по фамилните връзки, от университета в Оукланд споделя, че хората, които се радват на здрава и хармонична сантиментална връзка, са по-щастливи. И това е напълно разумно, тъй като сътрудникът ни оказва най-голямо въздействие върху нас. Ако не получаваме задоволително любов и грижа, в случай че непрекъснато поносим рецензия, това се отразява освен на самочувствието ни, само че и на физическото ни положение. Ако обаче сътрудникът е любящ и откровен в връзките си, то с негова помощ израстваме и имаме вяра в себе си. Всичко това се отразява и на здравето ни, тъй като то е цялост от тяло и дух.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР