Любовта е непреходна тема и се изисква много смелост да

...
Любовта е непреходна тема и се изисква много смелост да
Коментари Харесай

Або: Любовта е непреходна тема и се изисква много смелост да пишеш за нея

Любовта е непреходна тематика и се изисква доста храброст да пишеш за нея, тъй като всичко е написано още в античността. Но има създатели като Франсоаз Саган, които съумяват да намерят нов ъгъл, нови думи, с които да опишат това, което се случва в душата и живота на човек. Това сподели водещият Або в рубриката " Дифтонг " на предаването " Един неделен ден по шосето " на Радио " Фокус " .

Той показа романа " Чашата преля ", оповестен на френски език през 1985 година, а у нас публикуван за първи път през 2022 година

Сюжетът се развива по време на окупацията на Франция от хитлеристка Германия през Втората международна война. Главният воин – Шарл, е недодялан индустриалец, доста апатичен към протичащото се в Европа и с евреите. Той обаче приютява Жером и Алис – дейни участници в съпротивата, които се пробват да спасят допустимо най-вече евреи. Шарл и Жером са другари от деца. " И двамата имат усет към дамите, обичат да съблазняват и да си играят с женските сърца. Шарл е предан на всекидневни удоволствия и мимолетни случки, до момента в който Жером е влюбен в своята съратница и държанка Алис, с която има връзки от няколко години и се пробва да завоюва сърцето й ", описа Або.

Когато Жером и Алис отиват във фермата, взаимоотношенията сред тримата се трансформират доста бързо и пагубно. " Един ден Шарл и Алис отиват до града, с цел да изпълнят задача, обвързвана с активността на съпротивата, само че осъмват дружно в един хотел и се оказва, че Алис е предала освен тялото си, само че и душата си на Шарл. Когато те се прибират назад във фермата, където ги чака Жером, той остава доста отчаян, че неговата обичана го е предала в лицето на най-хубавия му другар ", описа водещият на предаването.

" Когато нещо към този момент е издадено и е получило поддръжката на издателство, на хората, които са работили по тази книга, към този момент е доста мъчно да заемеш позиция, тъй като би трябвало да решиш дали искаш да изгубиш някакви позиции, някакви другарства и дали държиш да приказваш от името на истината. Когато изразиш мнение, ти към този момент действаш против напъните на цялостен един екип, който стои в това издателство, на хората, които са подели уговарянето на тази книга ", добави Або.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР