Любовта, дори когато се случва от пръв поглед или след

...
Любовта, дори когато се случва от пръв поглед или след
Коментари Харесай

Лесна любов?! Такова животно няма!

Любовта, даже когато се случва от пръв взор или след 10 години от него, е всичко друго, само че не елементарно възприятие, прекарване, преживяване, съвместност или несъответственост.

Колкото човек по земята, толкова избрания за любовта и всяко от правилно, по-вярно в другите изрезки на живота ти. И за другите ти любови. Любовта е една и всеобхватна, само че за всеки си е обособена и друга от другите. Няма повсеместност.
Аз не обичам по един и същи метод с която и да било от приятелките ми, дето си споделяме момичешки и женски секрети.

Нито мен ме обичат по един и същи метод с който и да било от приятелите ми, с които си споделяме кое по какъв начин и за какво от момчешка и мъжка позиция. И печалите постоянно са повече от възторзите.

Възторзите са първоначално. Дори когато началото е мъчно – ти си захапал прозореца, както се споделя, а отговор – отникъде взорът не види. Очите, които искаш да паднат томително в твоите, гледат в напълно друга посока. Обаче любовта ти дава криле и вяра. Сладката тъга на несподелеността, милиони стихове са се родили от нея и още милиарди ще се раждат занапред.

Да не приказваме за стремления и подчинение на разнообразни висоти, та да те виждат и оценят. Не е елементарно. Но това е красивата част.

Защото в случай че мечтаната обич се сбъдне, току-виж се оказала не тази, която си си представял. Което важи и за сбъдналата се от пръв взор. Няма гаранции в възприятията.
 Weheartit
Да, бе, любовта е море и безмълвие под звездите, но по-късно те блъсва прибоят на делника и виждаш звезди измежду бял ден от крясъка на какво би трябвало и какво не трябва. Да си поделяш легло, самун и целувки е прелестно, но би трябвало да имаш легло и самун първо. Ще живеем във колибка, ще си пържим прясна рибка, но нали пък колибката да стъкмите, пък да се научи единият да лови рибката, пък другият да я пържи, да не стигаме до детайлности пък кой след това ще измие тигана.

Тези неща нямат значение? Може. Леле по какъв начин е пазарувал един мъж, леле с какво ентусиазъм съм му пържила тиквички, леле по какъв начин е целувал пръстчетата ми, дето са му забъркали с най-голямата си любов кекс с едно яйце!

Олеле по какъв начин ме е разстрелвал всеки ден от вратата с въпроса: „ Какво има за ядене”, с намръщеното „ Това към този момент съм го ял” и с какво пренебрежително олимпийско успокоение съм процеждала „ Носи всеки ден пържоли, няма проблем да ти ги хвърля на скарата, в случай че купиш и скара, схваща се”! Първото беше сладостно въодушевление, второто – нерадостно общуване. Не беше нито лесна, нито сложна, нито обич.
 Weheartit
Едно време, влюбена първосигнално, с телешки екстаз се опиянявах от фразата „ Истинската обич в никакъв случай не протича гладко”. Намирах в нея несъществуващо доказателство, че съм толкоз доста обичана, колкото аз обичах, та по тази причина ту се карахме, ту се сдобрявахме, ту се вкопчвахме един в различен, ту си обръщахме тил, ту се кълняхме, че ще се обичаме постоянно, ту се проклинахме, че въобще сме се срещнали.

Голяма лошотия беше. Ама хубава като си я припомням. В интерес на истината, в никакъв случай не съм се влюбвала от пръв взор. Ставал ми е забавен някой, само че то е било привличане на вниманието, отбелязване мислено, че от този шубрак може да изскочи заек, оттова нататък – каквото сабя покаже. Влюбвала съм се в човек, който познавам от години, само че в никакъв случай не съм го поглеждала с очите на жена.
 Weheartit
Влюбвала съм се в мъж, който съм видяла преди три дни и на четвъртия към този момент съм била подготвена да потегли с него накрай света. Но чак на четвъртия, когато той е преобърнал този свят, поради мен. Влюбването е елементарно, любовта не. Любовта е нескончаем откъслек от време, от време на време цялостен живот. А животът е елементарен единствено в песните. А песните са най-кратката музикална форма. А да пееш една и съща ария непрестанно, дотяга. И на теб, и на слушащия. Хеле пък в случай че я пееш подправено.
 Weheartit
Любовта е по-скоро Вагнеровата тетралогия „ Пръстенът на Нибелунга”. Започваш с „ Рейнско злато”, когато изгревът на новото възприятие позлатява с небесна светлина света ти, минаваш през „ Валкюра” и „ Зигфрид” с всичките премеждия на Зигфрид и Брунхилда и надлежно всичките ревности, вълшебства, тегоби, пристрастености и външни намеси, та стигаш до „ Залезът на боговете”, т.е. до финала. На любовта или на живота си. Понякога те съответстват. Чисто биологически. Само че Вагнер, колкото и да е талантлив, е най-трудният композитор. Ето по този начин сложна е и любовта в житейския си маратон. Далеч не всеки двама души я могат.

Лесната обич е на автомагистралата. Но в случай че това е Любов…
 Weheartit
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР