Снимки: Пътят се отваря отново на мокрото парти на Burning Man в американската пустиня

...
Любовниците, останали в калта в продължение на дни на фестивала
Коментари Харесай

Любовниците, останали в калта в продължение на дни на фестивала Burning Man в Невада, най-накрая започнаха да се прибират, след като майката природа заля голямото им парти.

Тъй като слънцето вече грее върху колоритната импровизирана общност от 70 000 души, наречена Black Rock City, пътищата бяха отворени в понеделник следобед, поставяйки началото на официалния процес на излизане, известен като „Изход“.

„Операциите на Exodus официално започнаха в Black Rock City“, се казва в изявление на фестивала на уебсайта му. „Забраната за шофиране е отменена.“

Въпреки това организаторите призоваха посетителите да отложат тръгването си от мястото – пресъхнало езерно корито в отдалечен участък от пустинята Невада – до вторник, за да избегнат огромни задръствания на излизане.

Посетителите на фестивала бяха блокирани, след като проливните дъждове, описани като стойност от два до три месеца в рамките на няколко часа, се изсипаха в петък вечер срещу събота, превръщайки мястото в блато.

Така наречените „Burners“, облечени в маркови необичайни екипи, се промъкнаха през гъстата, лепкава кал с найлонови торбички като ботуши или боси.

Някои тръгнаха пеша, ходейки с часове посред нощ, за да стигнат до най-близкия път и да се качат на стоп.

Най-близкото летище е на три часа път с кола в Рино.

Фестивалът – за който билетите струват стотици долари – кулминира всяка година с церемониалното изгаряне на 40-футово (12-метрово) чучело.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР