Любов пламнала във социалните мрежи завърши с насилие, счупени зъби,

...
Любов пламнала във социалните мрежи завърши с насилие, счупени зъби,
Коментари Харесай

Любoв в нета завърши със счупени зъби и кости

Любов пламнала във обществените мрежи приключи с принуждение, счупени зъби, кости и съд. За това описа пред публицисти шефът на фондация „ Джендър други възможности “ юрист Милена Кадиева, която пази жертвите на домашно принуждение.

Връзката на двамата почнала във Facebook. След няколко месеца в чата, те се срещнали в парка, където той ѝ подарил огромен букет с рози. Всичко се развивало отлично и малко по-късно момичето се преместило да живее у новото си либе. Тя не подозирала, че любовта ѝ ще се трансформира в призрачен сън.

Новото й гажде почнало да я следи къде върви, с кого приказва, какъв брой пари харчи. За няколко месеца връзките им ескалирали и той ѝ протегнал ръка – в началото единствено със плесници и юмруци, само че по-късно ѝ избил няколко зъба. Момичето било настанено в болница, само че не разказала на фамилията си за ужаса.

Едва когато насилникът я пребил грубо, влачил я по земата за косата, душил я с възглавница и ѝ слупил ключицата, тя се обърнала към фондация „ Джендър други възможности “.

Било формирано досъдебно произвеждане и издадена заповед за отбрана.

По данни на фондацията Пловдив е вторият град с най-вече случаи на домашно принуждение в България. За миналата година за стартирани 427 каузи. 75% от потърпевшите са дами, а 1500 от тях са директно наранени. Все по-чести са похищенията и над възрастните хора. В някои от случаите децата им ги биели, взимали им пенсиите и даже заключвали хладилниците, с цел да не могат да се хранят.

В различен очевиден случай, млада жена живеела в чужбина с приятеля си. След като родила се върнала в България, защото гаджето ѝ не се интересувало от нея и детето. След време той се върнал при нея и почнал да я бие и тормози. Отвлякъл детето и тогава младата дама се обрърнала към организацията за помощ. С тяхна помощ тя си върнала рожбата и осъдила насилника.

За да се откри решение, фондация „ Джендър други възможности “ стартира нов план, в който ще се работи освен с потърпевшите, само че и с насилниците. За задачата в УМБАЛ „ Свети Георги “ ще се открие и ново помещение, където претърпелите принуждение ще могат да се съветват непосредствено с психолог и юрист. В плана ще се включи и пловдивската полиция, като при пусната тъжба, чиновниците на реда незабавно ще уведомяват и организацията
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР