Любов и мечта - това са достатъчни те две думи

...
Любов и мечта - това са достатъчни те две думи
Коментари Харесай

Семейство прави шоколад за деца с алергии

Любов и фантазия - това са задоволителни те две думи с които млада жена от идната история изяснява всичко протичащо се в живота й. В близкото минало тя настойчиво учи политическите науки маркетинга, а през днешния ден прави шоколад. Прави го с обич към детето си, което е с остра хранителна алергия, и с фантазията да предложи на него и на останалите такива деца късмет да опитат шоколад, без да се постанова да влизат в болница по-късно.

Всяко четвърто дете у нас е алергично регистрира статистиката Когато персонално се сблъсква с този проблем и детето й става част от тази статистика, Ивалина Илчева заживява с една фантазия:

Да има шоколад на българския пазар или някакви сладко десертче за деца, който да е хипоалергенен. Нашият наследник е с доста тежка хранителна алергия към мляко и млечни артикули. Тежката хранителна алергия към мляко и млечни артикули е съпроводена от в допълнение по-слаби алергии към соя, към ядки, мъхнати плодове. И в действителност при един от тежките шокове, които той изживя, ни дадоха от болничното заведение лист с храни, които са позволени и  които се водят хипоалергенни и храни които не би трябвало да се заобикалят. Сред храните, които са хипоалергенни, се оказа че тъмният шоколад и ние тъй че почнахме да търсим мрачен шоколад, който да е без следи от мляко и без следи от соя, тъй като той не можеше да я яде. Оказа че на нашия пазар няма такива артикули и малко по малко започнахме в домашни условия да купуваме какаово зърно, да прибавяме захар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР