Любослава Аспарухова представя българското кисело мляко в Китай. На различни

...
Любослава Аспарухова представя българското кисело мляко в Китай. На различни
Коментари Харесай

18-годишно момиче представя българското кисело мляко в Китай

Любослава Аспарухова показва българското кисело мляко в Китай. На разнообразни конгреси 18-годишното момиче среща чужденците с потребните свойства на нашенската напитка.

Петрич

Любослава Аспарухова взема решение да взе участие в българо-китайски фестивал, където е определена за Кралица на млякото, тъй като съгласно нея това не е просто конкурс за хубост, а има идея – добра опция е да се разпространява страната ни. Любослава към този момент е посетила Шанхай и Пекин. Участвала е в мероприятия, които имат за цел да показват потребните качества и свойства на българското кисело мляко.
Любослава Аспарухова: Млякото е доста известно. Доста хора го пият, има го във всеки един супермаркет, което е един добър метод да покажем дребна част от нас самите на хората там.
По време на мероприятията и петте девойки, които са лица на българското мляко, са облечени в национални носии и провокират огромен интерес. Любослава споделя, че китайците с любознание ги слушат, до момента в който им описват за българските просвета и обичаи.
Любослава Аспарухова: Прави ми усещане, че те са много топли, отзивчиви хора. Много са общителни и доста се интересуват от нас и нашата просвета. Когато те ни демонстрират разнообразни трaдиционни ястия или ни водят по всякакви забележителности, постоянно разпитват за България – по какъв начин ние посрещаме разнообразни празници, доста се интересуват. Китайците са много по-различни от нас... и е доста забавно да наблюдаваш по какъв начин минава всекидневието им, по какъв начин се движат, по улиците постоянно е цялостно с хора, методът на хранене, всичко е доста по-различно от това, на което ние сме привикнали тук.
Въпреки че не може да написа, нито да чете на китайски, Любослава възнамерява да учи китайска лингвистика.
Любослава Аспарухова: Когато си мислех кой език да избера, взех решение да е нещо по-нетрадиционно. Когато се записах на самия конкурс, когато видях повече от Китай, бях сигурна, че това би трябвало да бъде моето решение. Нямам самообладание да науча повече за езика им. Изглежда много провокационен и сложен, само че се надявам, че ще съумея. Наистина културата им доста ме сграбчи. Много се надявам да мога да науча повече за тях самите, за езика им. Завършвам тази година в езикова гимназия и това са проектите ми за бъдещето.
Момичето е изрично, че ще остане в България. Според нея има много благоприятни условия за развиване с китайски език, тъй като от ден на ден задгранични компании избират да развиват бизнес в страната ни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР