Любослав Пенев успя да постигне още в третия си мач

...
Любослав Пенев успя да постигне още в третия си мач
Коментари Харесай

Любослав Пенев даде желания импулс на "ЦСКА-София"

Любослав Пенев съумя да реализира още в третия си мач една от дилемите, които му бяха сложени при завръщането като треньор на " ЦСКА-София ". Той отстрани " Лудогорец " и класира отбора си на край за купата.

Не е ясно дали това щеше да стане, в случай че тимът още бе воден от Бруно Акрапович. " Ако бях останал отпред на отбора, на 100% щяхме да вземем купата ", увери босненецът след уволнението си. Но е реалност - в " ЦСКА-София "  има прочут подтик в играта, проличава и огромен напредък в желанието на играчите.

Засега факторът " Любослав Пенев " си споделя думата!  Разбира се, към този момент наподобява късно да се мисли за купа при 11 точки закъснение от " Лудогорец ". Но нещата наподобяват постлани за продобиване на купата - на процедура домашен край в София против " Арда " на 19 май. Още повече че през идващия месец се очаква феновете още веднъж да бъдат позволени до стадионите. Сиреч - публиката ще има опция да поддържа любимците си и да оправдае клишето " 12-и състезател ". А наличието на Любослав Пенев на аварийна пейка трябва да въодушеви още повече агитката, което ще се придвижи и върху тима.

Да в действителност, всичко като че ли е начертано за продобиване на купата. Която би била първи трофей за този тим от преместването му в София през 2016 година и би поставила завършек на 5-годишното очакване, изнервило и последователи, и управление. Нататък фантазиите стават още по-мащабни: успехът би стимулирал Гриша Ганчев да не напуща клуба, както се бе заканил. Следват и евротурнири, а там Пенев има нюх (справка - мачовете с московския " Динамо " и 1:1 с " Фулъм " ).

Все отново - едно мислено (както обича да споделя самият Пенев) ... Той изрази увереност, че вътрешните проблеми, които го бяха принудили да напусне през май 2019 година, към този момент са обратно ( " Имаше неравности преди, имал съм диалози. Смятам, че нещата към този момент са изчистени. " ) Дано в действителност изменчивото въодушевление на ръководството на " ЦСКА-София " към този момент е история. Защото се знае, че на " Армията " даже не чакат две следващи загуби за промяна, а от време на време даже тъждество стига.

И също по този начин не трябва да се подценява " Арда " , който увенча напредъка си през миналата година под управлението на Николай Киров с постигане до първи край в историята на клуба. А треньор №1 за 2020 г. вече потвърди - тимът му постоянно може да сервира изненади. Като да вземем за пример 1:1 на " Българска войска ".

Що се отнася до " Лудогорец ", разочарованието у притежателите - братя Домусчиеви, безспорно е огромно. Отпадна опцията за дубъл, освен това след загуба посред Разград от огромния противник - в класирането и в декларациите. Май не се обрисуват още доста шансове за треньора Валдас Дамбраускас. Уверението е, че към този момент той е сигурен за поста си.

Но изп. шеф Ангел Петричев, който дава публичност на настроенията на Домусчиеви, си разреши да разяснява след загубата от " ЦСКА-София ": " Не ми хареса, че противниковият тим беше по-агресивен и искаше повече успеха от нас. Имаше проблясъци в края, но съперникът беше по-мотивираният тим... "

Това си е чист жълт картон за литовеца. А че в тима нещо куца, загатна и едно от старите кучета - Клаудиу Кешерю: " Отношението ни в първия мач е казусът, в реванша - също. Не съм сюрпризиран, че загубихме този конфликт и отпаднахме . " Все камъни и все в градината на Дамбраускас...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР