Любослав Пенев е отказал да стане старши треньора на ЦСКА-София

...
Любослав Пенев е отказал да стане старши треньора на ЦСКА-София
Коментари Харесай

Любо отказал да води червените

Любослав Пенев е отказал да стане старши треньора на ЦСКА-София през есента, твърди " Меридиан Мач ". Към легендата на ЦСКА е имало оферта от " Армията " при започване на месец ноември. По това време Пенев към момента беше ментор на дублиращия тим на Валенсия, а " алените " бяха закъсали в шампионата след три следващи равенства - против Етър, Пирин (Благоевград) и Левски.

" Ел Голеадор " е трябвало бързо да даде отговор на управлението на клуба, само че той е имал едно доста значимо изискване. Специалистът е упорствал да си докара щаба, с който работи през последните години. Дясната му ръка е Давид Родригес, с който работиха преди време в ЦСКА, Литекс и в националния тим. Испанецът първоначално бе кондиционен познавач в екипа на Любо, само че по-късно стана негов първи помощник. Хуан Монар пък бе индивидът, който се занимаваше с физическата подготовка на играчите във втория отбор на Валенсия.

Заради последния Пенев изискал да бъде освободен германецът Томас Нойберт, за който ЦСКА-София води война със Стяуа, с цел да го задържи. От " Армията " обаче изрично са отказали да се разделят с Нойберт, който е най-скъпоплатеният треньор в тима на " алените ".

Неразбирателството е било причина някогашният нападател да бъде стартиран за президент на БФС, а номинацията му за шефското място докара до раздялата с Валенсия, откъдето не можаха да схванат и одобряват дейностите на българина. Впоследствие Любо загуби изборната борба от Борислав Михайлов с пагубен резултат - 36:463 гласа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР