Любослав Пенев бе представен за трети път като треньор на

...
Любослав Пенев бе представен за трети път като треньор на
Коментари Харесай

Любо Пенев при третото си представяне като треньор на ЦСКА: На „Армията“ фланелката много тежи

Любослав Пенев бе показан за трети път като треньор на ЦСКА. В много къса конференция именитият нападател беше много деликатен в отговорите. А спортният шеф Пламен Марков увери, че сърбинът Нестор Ел Маестро е освободен поради незадоволителни резултати. ЦСКА загуби последните си две контроли на испанска земя с 2:3 от „ Спарта “ (Прага) и 0:3 от „ Динамо “ (Киев).
Треньорската кариера на Пенев стартира точно в ЦСКА през 2009 година. След това се завърна пред 2015-а и бе последният първокласен ментор на „ алените “ при остарялото акционерно сдружение ПФК ЦСКА АД. Сега дебютът му ще е в събота в контрола против „ Етър “ от 15 ч.
Ето какво споделиха двете „ червени “ Марков и Пенев при представянето на стадион „ Българска войска “.

– Каква е повода за треньорската смяна?
Пламен Марков: Недостатъчно положителните резултати, които не удовлетворяват управлението и почитателите. Треньорите се сменят по тези аргументи. Няма друго нещо, което да е продиктувало тази рокада. От името на управлението представям Любо Пенев като нов треньор на ЦСКА и му поисквам триумф. Дано престоят му е допустимо най-продължителен и пълностоен.
Любо Пенев: Свързах се с моя обичан тим ЦСКА. Много бързо взех решението. Сега съм си у нас.

– Не е ли огромен риск да поемете тима в подобен миг?
Пенев: Всяка нова работа носи опасности. Обичам провокациите и не се тормозя доста. Промените в клуба са четири – на треньорите. С мен са Дани Мораес, Караско и Добри Митов като асистенти.

– Възможно ли е ЦСКА да стане първенец?
Марков: Разликата от шест точки е и доста и малко. Целите на ЦСКА постоянно са били високи. Така е и през днешния ден. Заради това е направена треньорската смяна. Вярваме, че можем да се борим за купата. Има символика във фланелката, която връчих на Любо с номер 32. Целта ни е 32-а купа. Считаме, че тя е допустима. С общи старания, с новите треньор и най-много на играчите, които вършат разликата на терена, тя може да се случи.
Пенев: Съгласен съм с Пламен. Тези точки преднина не са сложни за елиминиране. Предстоят доста мачове на всички тимове. Визирам директните конфликти на върха. Какво би трябвало да създадем? Работим за надграждане във всички направления. Искам едно да кажа и всички, които обичат ЦСКА да са наясно с него – би трябвало да знаят в какъв клуб са попаднали. Целта на ЦСКА постоянно да е първенец. Да е мощен тим, с който всички да се преценяват.

– Може ли някой от младите да се наложи в първия тим?
Пенев: Ако демонстрират, че имат качества, ще получат късмет. Ще работя още другата седмица и с момчетата от втория тим. Трябва ми време да се срещна с футболистите. С някои съм работил, с други – не. Всичко зависи от това, което демонстрират на терена.
Марков: Много е мъчно в клуб с упоритостите на ЦСКА да се бори за купа и непрестанно да постанова юноши. Сигурен съм, че Любо ще обърне внимание на всички. Но дано първо го заслужат. Да покажат, че могат да са водачи.

– Ще има ли нови играчи?
Марков: Ръководството постоянно се е съобразявало с условията на спортно-техническото управление. Треньорът е личността, която слага условията към селекцията. Казва на кои постове има потребност от ново. Ръководството ще се съобрази с вижданията на Любо. Нека в този момент му дадем време да влезе и да опознае ситуацията. После ще сложи въпроси, с цел да можем да се намесим.
Пенев: За момента новите са единствено треньорите. Работим за привличането на футболисти на разнообразни постове, само че повече не мога да кажа. Времето до края на февруари е и доста, и малко. Колкото повече конкурентни футболисти имаме, толкоз по-добре. Никой няма да е спокоен за мястото си.

– За какъв брой време е договорът ви?
Пенев: За година и половина.

– Очаквате ли удари под кръста?
Пенев: Те не са спирали през годините. И чакам освен, тъй като се връщам в ЦСКА. Всеки би трябвало да съблюдава разпоредбите. Трябва да има равни начала. Но не е миг да приказваме по тази тематика. Най-важното е какво ЦСКА ще направи до края на пролетта.

– Удачен ли беше моментът за треньорска промяна?
Марков: Тя е приоритет на притежателите. В подготовката имаше резултати, които не са удовлетворили управлението. И по тази причина е днешната смяна.
Пенев: Моето мото е ред, дисциплинираност и организация. Никого няма да карам да идва на мощ на подготовка и да играе за ЦСКА.

– Ще бъде ли продаден Мауридес?
Марков: Като управление чакаме най-хубавата оферта и ще вземем решение. Всичко е допустимо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР