Любопитството е важно за учения. Това заяви по телефона на

...
Любопитството е важно за учения. Това заяви по телефона на
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат за химия Акира Йошино: Любопитството е важно за учения

Любопитството е значимо за учения. Това съобщи по телефона на конференция в Шведската академия на науките тазгодишният Нобелов лауреат за химия Акира Йошино, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Любопитството е значимо - то е главният ми тласък ", сподели той. По думите му, процесът на създаване на литиево-йонните акумулатори е бил доста дълъг.

"Те може да са от огромна изгода в битката с следствията от климатичните промени ", разясни ученият.

"Възобновяемата сила ще е от още по-голяма изгода - означи другият лауреат Стенли Уитингам. - Бъдещето наподобява многообещаващо. "

"Климатичните промени се трансфораха в сериозен проблем за актуалното общество - добави Йошино. - Литиево-йонните акумулатори може да оказват помощ за решение на тези проблеми. В частност това е обвързвано с технологията за произвеждане на електрически автомобили. Без литиево-йонни акумулатори нямаше да е вероятен сходен скок в тази област. "

По мнението му, една от най-важните задания пред актуалния свят е създаването на благоприятни условия за приемане на сила от възобновими източници. Той посочи, че става въпрос за основаване на мощни акумулаторни системи, които генерират електричество дълго време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР