Любопитно Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103

...
Любопитно Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103
Коментари Харесай

Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103 г.

Любопитно Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103 година В една от своите книги Индра Деви разказва правилата на хранене, които е спазвала самата тя и е препоръчвала на учениците си  Венелина Стоянова 28 октомври 2019, 14:40  Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103 година
Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103 година
 Ноември - месец на българските филми
Ноември - месец на българските филми
 Ето каква шапка ни отива съгласно формата на лицето
Ето каква шапка ни отива съгласно формата на лицето
 Как да разберете, че един ресторант не коства
Как да разберете, че един ресторант не коства
 Прея с прочувствено посланиe: Съжалявам, че трябваше да ви неистина
Прея с прочувствено посланиe: Съжалявам, че трябваше да ви неистина
 Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “
Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “
 Продадоха неповторимата картината от 13 в., която висяла над печка
Продадоха неповторимата картината от 13 в., която висяла над печка
 Заслужаваш го! 30 неща, които всяка жена би трябвало да направи за себе си
Заслужаваш го! 30 неща, които всяка жена би трябвало да направи за себе си

вгения Петерсон, известна в целия свят като Индра Деви, е една от първите дами, практикуващи йога, която също така разпространява йогата в доста страни по света.

Родена е през 1899 година в семейство на банков чиновник от шведски генезис и известна съветска оперетна актриса, описват девойките от Edna.bg.

Фатални неточности в храненето, които позволяваме

Тя няколко пъти е променяла живота си радикално.

Говорела е 12 езика и определяла като своя татковина три страни – Русия, където се е родила; Индия, където се е "преродила " и отзивчивата за нея Аржентина, където прекарва последните 17 години от живота си.

Индра Деви е обиколила половината свят, познавала се е с доста холивудски звезди, индийски философи, както и партийни величия. Сред нейните възпитаници са Мерлин Монро, Грета Гарбо, Рита Хейуърт и други известни артисти от 40-те години на предишния век.

Умира през 2002 година в Буенос Айрес, доживявайки до 103 години.

Когато е на 93-годишна възраст Индра Деви споделя в изявление за своя хранителен режим:

"Аз съм вегетарианка от доста години, хапвам веднъж дневно, от време на време – два пъти. След ставане от сън изпивам 200 мл вода с лимон, която съм приготвила от вечерта. Закуската ми е чаша соево мляко или кафе от зърнени култури. Малко бадеми и стафиди. Грейпфрут или портокал, който хапвам дружно с бялата ципа, а от време на време и с кората. Пия доста вода, хапвам пресни сезонни плодове и пия зеленчукови сокове. Преди сън също изпивам чаша вода. Понякога обядвам и обядът ми се състои от една от следните храни: зеленчукова чорба или зелена салата; един сварен или недопечен зеленчук; порция кафяв ориз; печен небелен картоф с малко растителна лой или соев сос. Понякога за обяд похапвам домат със сирене, яйце или йогурт с мед и покълнала пшеница ".
Тези храни ще ви накарат да ядете здравословно  здравословна храна  здравословна храна  здравословна храна  здравословна храна
В една от своите книги Индра Деви разказва правилата на хранене, които е спазвала самата тя и е препоръчвала на учениците си, а също разяснява световните проблеми с нездравословното хранене.

Вижте кои са някои от нейните златни препоръки за хранене:

1. Не пийте вода по време на ястие, а половин час преди или 2-3 часа по-късно. Пийте водата на дребни глътки, не едновременно.ите.

2. Да хапнете плод е по-полезно, в сравнение с да го изпиете като сок.

3. Млякото е храна, а не течност. Трябва да се приема на дребни глътки, тъй като в противоположен случай може да докара до разстройство на стомаха.

4. Не забравяйте: тялото се храни не с това, което одобряваме, а единствено с това, което може да усвои.

5. Избирайте точно храната, която ви "приляга " най-добре – по този начин, както избирате дреха, която да ви подхожда. Експериментирайте с разнообразни храни и комбинации, до момента в който установите кои храни са най-хубави за вашия организъм.

6. Избягвайте "мъртвата " храна – консерви, обработен ориз, бяло брашно, рафинирана захар. Не се увличайте по бонбони и сладкиши, а също ограничавайте и оцета.

7. Препеченият или по-стар самун е по-полезен. Но не приемайте течности дружно с хляба. Нека зъбите да си свършат работата.

8. Не приемайте повече от една порция с нишестена храна едновременно. Например в случай че ядете ориз, откажете се от хляба, картофите и макароните в същото хранене.

9. Не изхвърляйте водата, в която варите зеленчуци. Пийте я или я използвайте за подготвяне на чорба. Картофената вода да вземем за пример е доста потребна.

10. Избягвайте пържената и мазна храна, тъй като тя се усвоява по-бавно. Първи напущат стомаха въглехидратите, по-късно – протеините и най-сетне – мазнините.

11. Когато няколко пъти подгряваме храна, в която има мазнини (включително растителни), с всяко последващо притопляне я вършим по-вредна. Ефектът е сходен на повторното потребление на лой, в която е пържено.

12. Най-важното предписание е вашето отношение към храната на трапезата. Процесът на хранене и насищане би трябвало да е муден, да носи наслаждение и да е в приятна конюнктура и другарска компания.

*Препубликуваме в рубриката ни Златно най-четените любопитни изявления във Vesti.bg.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Източник: здравословно хранене съвети
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР