Любопитно Възможно ли е невидими извънземни да съществуват сред нас?

...
Любопитно Възможно ли е невидими извънземни да съществуват сред нас?
Коментари Харесай

Възможно ли е невидими извънземни да съществуват сред нас?

Любопитно Възможно ли е невидими извънземни да съществуват измежду нас? Разказва известен астробиолог  Ванеса Николова 18 януари 2020, 10:48  Възможно ли е невидими извънземни да съществуват измежду нас?
Възможно ли е невидими извънземни да съществуват измежду нас?
 Ту Йоуйоу - дамата, която избави милиони животи
Ту Йоуйоу - дамата, която избави милиони животи
 Почитаме настойника на зимата, а именици са...
Почитаме настойника на зимата, а именици са...
 Незабравими истории и вълнуващи сюжети в третата седмица на „ Треска за Оскари “ по KINO NOVA
Незабравими истории и вълнуващи сюжети в третата седмица на „ Треска за Оскари “ по KINO NOVA
 Антъни Джошуа се срещнал с Усик
Антъни Джошуа се срещнал с Усик
 Лекарят, който излекува хиляди бебета със чорба
Лекарят, който излекува хиляди бебета със чорба
 Звезди разкриха най-нестандартните места, където са правили секс
Звезди разкриха най-нестандартните места, където са правили секс
 Учени: Бебетата вълци също играят на „ донеси топката ”
Учени: Бебетата вълци също играят на „ донеси топката ”

ивотът е относително елементарен за различаване.

Той се движи, пораства, яде, развъжда се. Просто е.

Биолозите постоянно употребяват абревиатурата ДДЧРРОХ (от британското MRSGREN) – придвижване, дишане, сензитивност, напредък, размножаване, обособяване и хранене, с цел да го опишат.

Хелън Шърман, първият астронавт на Англия и химик в Имперския лицей в Лондон, неотдавна сподели, че невидими извънземни форми биха могли да съществуват измежду нас.

Възможно ли е това?

Животът може и да е елементарен за различаване, само че несъмнено е сложен за дефиниране.

Именно това слага учени и философи пред един спор, продължаващ епохи наред. Например един 3D принтер може да се възпроизвежда, само че не бихме го нарекли жив, нали?

От друга страна пък мулетата в огромната си част не са способни да основават потомство. Бихме ли ги определили като нежива материя?

За живота има над 100 настоящи избрания.

Един различен, само че не напълно правилен метод, да опишем живота е като „ самоподдържаща се система от химически съединения, способна да еволюира по теориите на Дарвин”.

Липсата на едно изрично определение за живота основава доста проблеми, що се отнася до търсенето на живи организми във Вселената.

Неспособността ни да приемем живота като нещо друго с изключение на „ ще го познаем, в случай че го забележим с очите си” значи, че слагаме доста строги граници на разбиранията си и се лимитира до визиите за живот, които имаме единствено тук на Земята.

На една от милиардите планети в галактиката Млечен път.

Повечето пъти, в които приказваме за извънземни, си ги представяме с човекоподобни форми. Но интелигентния живот, който търсим, не е наложително да е в човешка форма.

Живот, само че не подобен, какъвто познаваме

Шърман е безапелационна, че извънземният живот съществува и съгласно нея „ няма две отзиви по въпроса”.

„ Дали те ще наподобяват на мен и вас и ще са направени от въглерод и водород? Може би не. Възможно е даже те да тук, измежду нас, и просто да не ги виждаме”, споделя тя.

Подобни форми на живот биха имали неразбираема за нас биохимия и най-вероятно биха били с микроскопични размери.

Силицият като основа на извънземен живот

Широко обсъждана догадка в средите на астробиолозите е тази за хипотетичен извънземен живот, построен въз основата на силиций вместо на въглерод.

90% от нашата планета е построена от следните детайли – силиций, желязо, магнезий и О2, което значи, че всяка една от тези съставки може да се дефинира като нужна за развиването на живот.

Силицият си наподобява с въглерода.

Той има четири свободни електрона, които чакат да се свържат с други атоми. Силицият обаче е по-тежък. В ядрото на неговия атом има 14 протона, съпоставени с 6 при въглерода.

Въглеродът може да основава постоянни двойни и тройни връзки, до момента в който силицият не и множеството химически връзки, които основава са нестабилни.

Много производни съединения на силиция като силициевият диоксид (SiO2) да вземем за пример съществуват най-вече в твърдо положение на Земята и са неразтворими във вода.

Съединенията на въглерода пък са много по-ефективни в изискванията на нашата планета.

Възможно ли е извънземните към този момент да са измежду нас? Със сигурност ви е омръзнало да четете и да слушате мнения по тази тематика.

Истината е, че появяването на живот във Вселената е в действителност огромен шанс. Още по-късметлийско е формите на живот да се развият, да еволюират дотам, че да основат технологията да изследват космоса и да търсят други себеподобни някъде в пространството.

Вселената е единствено на 13,8 милиарда години. Това може и да ви се коства доста, само че в действителност е едно мигване на фона на това, което следва.

Периодът, в който животът ще бъде вероятен във Вселената, обаче е къс.

През по-голямата част от своето битие Вселената ще е едно мрачно, самотно и злокобно място, изпълнено с умрели звезди и непрекъснато уголемяващи се черни дупки.

Така че… осъзнайте щастието, наречено живот. И даже и да сме сами във Вселената, ще знаем, че сме били единствените, които са имали шанса да се любуват на нейната необятна магия.

По тематиката  Отбягват ли ни извънземните или за какво не сме ги разкрили още Отбягват ли ни извънземните или за какво не сме ги разкрили още  Мръсните секрети на НАСА Мръсните секрети на НАСА  „ До 50 година ще знаем, че животът съществува на всички места във Вселената ” „ До 50 година ще знаем, че животът съществува на всички места във Вселената ”  Предсказанията за 2020 година, които не се сбъднаха Предсказанията за 2020 година, които не се сбъднаха

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ванеса Николова Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Не пропускай  <br> Това са най-скъпите градове в света, къде е София <br>
Това са най-скъпите градове в света, къде е София
 <br> <strong> Федерер </strong> отвърна на <strong> рецензията </strong> на Грета Тунберг <br>
Федерер отвърна на рецензията на Грета Тунберг
 <br> Вижте съветския <strong> „ Град на мъртвите” </strong> <br>
Вижте съветския „ Град на мъртвите”
 Путин, ще остане ли или ще си тръгне Путин, ще остане ли или ще си тръгне Последни  <p>Възможно ли е <strong>невидими</strong> <strong>извънземни </strong>да съществуват измежду нас?</p> Възможно ли е невидими извънземни да съществуват измежду...  Windows 10 4 лесни метода да ускорим компютър с Windows 10  Какво не знаем за круизите Какво не знаем за круизите  Бум на варицела в цялата страна Бум на варицела в цялата страна  Перник ще получава вода от „ Белмекен “ Перник ще получава вода от „ Белмекен “  Къде е разгласен жълт код за мъгла през днешния ден Къде е разгласен жълт код за мъгла през днешния ден  <p>Жената, която <strong>спаси милиони</strong> животи&nbsp;</p> Жената, която избави милиони животи  <p>Почитаме <strong>покровителя на зимата</strong>, а именици са...</p> Почитаме настойника на зимата, а именици са...  Сигнал за пожар в болница в Горна Оряховица Сигнал за пожар в болница в Горна Оряховица  DW: Когато Америка забрани алкохола DW: Когато Америка забрани алкохола  Путин, ще остане ли или ще си тръгне Путин, ще остане ли или ще си тръгне  Незабравими истории и вълнуващи сюжети в третата седмица на „ Треска за Оскари “ по KINO NOVA Незабравими истории и вълнуващи сюжети в третата...  Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ В Топлоелектрическа централа "Бобов дол " са горили боклуци без...  <p><strong>Антъни Джошуа</strong> се срещна с Усик</p> Антъни Джошуа се срещна с Усик  <p>Лекарят, който <strong>излекува хиляди бебета със супа</strong></p> Лекарят, който излекува хиляди бебета със чорба  Нападнаха с юмруци кмет на добричко село Нападнаха с юмруци кмет на добричко село  Тонове противозаконен отпадък на пристанище Варна Тонове противозаконен отпадък на пристанище Варна  " Ди Велт ": Съдят българи в Германия за принуждение над...  Херберт Дайс VW: Трябва ни смяна, с цел да избегнем ориста на Nokia  <p>Звезди за&nbsp;<strong>нестандартни&nbsp;места</strong>, на които&nbsp;са правили <strong>секс</strong></p> Звезди за ексцентрични места, на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж се разсънва със заплашителен махмурлук, държи се за главата и мисли: - Вчера беше петък. Утре е събота. - Господи! А през днешния ден кой ден… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  Перник ще получава вода от „ Белмекен “ Перник ще получава вода от „ Белмекен “  Бум на варицела в цялата страна Бум на варицела в цялата страна  Къде е разгласен жълт код за мъгла през днешния ден Къде е разгласен жълт код за мъгла през днешния ден  Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ Разследват Топлоелектрическа централа " Бобов дол " за закононарушение против околната среда  Тонове противозаконен отпадък на пристанище Варна Тонове противозаконен отпадък на пристанище Варна  Сигнал за пожар в болница в Горна Оряховица Сигнал за пожар в болница в Горна Оряховица  DW: Когато Америка забрани алкохола DW: Когато Америка забрани алкохола
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР