Любопитно В Швейцария създадоха злато от пластмаса Учени от Цюрих

...
Любопитно В Швейцария създадоха злато от пластмаса Учени от Цюрих
Коментари Харесай

В Швейцария създадоха злато от пластмаса

Любопитно В Швейцария сътвориха злато от пластмаса Учени от Цюрих замениха металните частици в златото с пластмаса 13 януари 2020, 13:27  В Швейцария сътвориха злато от пластмаса Източник: ЕПА/БГНЕС
юбителите на златните часовници и бижута могат да чакат с неспокойствие новото потомство златни аксесоар. Те ще са също толкоз блестящи, колкото досегашните, само че ще са доста по-леки от тях.

Учени от Цюрих сътвориха 18-каратово злато, благодарение на пластмаса, чиято компактност е съвсем 10 пъти по-ниска от тази на нормално създаденото злато.

Това откритие отваря нови благоприятни условия за часовниковата и бижутерска промишлености, като доста ще понижи тежестта на корпуса с аксесоарите.

Lightweight gold made of plastic is still as pure as your wedding ring https://t.co/vavR558h8W
— Gary LeDrew (@garyledrew) January 13, 2020
За да се направи златото по-леко и по-устойчиво на повреди, се смесва с различен метал, постоянно мед.

Обикновено съотношението е 75 % злато към 25 % мед, което му придава компактност към 15 грама на пространствен сантиметър. Докато новото произвеждане улекотява крайния артикул близо 10 пъти.

"Това злато като материал има свойствата на пластмаса ", сподели пред кореспонденти професорът на от Цюрих Рафаеле Мазенга.

Ако златният материал с нови свойства падне върху твърда повърхнина той няма да прозвучи по този начин, както познатите ни златни предмети.

Наред с това, че е доста по-лек, новият тип злато има и няколко други преимущества пред към този момент добре познатото.



Свойства като неотстъпчивост могат елементарно да бъдат изменени при започване на индустриалния развой, посредством промени в състава.

Дори цветът може да бъде изменен и да придобие лилав нюанс.

Учените се тормозят от реакцията на хората за новият артикул и осведомят, че на сходни процедури престои да бъде подложен и диамантът.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ирина Илиева Източник: злато пластмаса учени
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР