Любопитно В сезона на ягодите: как да ги съхраняваме за

...
Любопитно В сезона на ягодите: как да ги съхраняваме за
Коментари Харесай

В сезона на ягодите: как да ги съхраняваме за по-дълго време

Любопитно В сезона на ягодите: по какъв начин да ги съхраняваме за по-дълго време Ягодите са здравословна и нискокалорична храна  Христо Боснев 1 май 2019, 13:59
абравете за мандарините и помелото, ягодите към този момент са тук.

Червени, ароматни, на от малко малко прилични цени, ягодите по пазарите изрично потвърждават, че ни чакат прелестни топли шест месеца, пишат от Edna.bg.

Това са извънредно вкусни, само че и доста деликатни плодове, които може много бързо да се скапват, в случай че не сме задоволително деликатни.

Oсвен че имат вкусен тип и мирис, ягодите съдържат доста хранителни и потребни субстанции за вашето здраве.

Ягодите са в действителност здравословна и нискокалорична храна, която подтиква работата на черния дроб и бъбреците и усъвършенства изхвърлянето на течности от организма.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЯГОДИТЕ
В сезона на ягодите: по какъв начин да ги съхраняваме за по-дълго време   Измийте ягодите директно преди консумация <br> Ако измиете ягодите по-рано, рискувате да се скашкат или даже да мухлясат. Ето за какво е целесъобразно да измивате точното количество ягоди, които смятате да похапнете на момента.  Не късайте дръжките <br> Отстранявайте дръжките на ягодките по време на консумация, а не по-рано.  Ако забележите развалена ягода, изхвърлете я <br> Ако не го извършите, рискувате и другите да мухлясат и да се скапват по-бързо.  Сложете ги на студено <br> Ако не планирате да консумирате ягодите незабавно, сложете ги в хладилника или даже във фризера. Така сигурно ще се запазят свежи за по-дълго време.
Този плод е богат на витамин C, полифеноли и мощни антиоксиданти, което гo прави изпитано средство против застаряване.

Те са богати на калций и желязо, поради което се предлагат на подрастващи деца и бременни дами.

Ако желаете да отслабнете, ягодите са отличен избор, защото съдържат единствено 30 калории на 100 грама, а в това време понижават апетита.

Вижте повече за ягодите и съхранението им в галерията горе.



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: ягоди плодове храна съхранение
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР