Любопитно Учени откриха потънал праисторически свят Потъналото парче суша е

...
Любопитно Учени откриха потънал праисторически свят Потъналото парче суша е
Коментари Харесай

Учени откриха потънал праисторически свят

Любопитно Учени откриха потопен праисторически свят Потъналото парче суша е намерено в Северно море  Жанета Нейкова 3 юни 2019, 12:02 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Колко мазнини горим в действителност в „ зоната за изгаряне на мазнини “?
Колко мазнини горим в действителност в „ зоната за изгаряне на мазнини “?
 Учени откриха потопен праисторически свят
Учени откриха потопен праисторически свят
 3 предписания с шоколад, на които няма да се наситите
3 предписания с шоколад, на които няма да се наситите
 Поли Генова сподели сина си
Поли Генова сподели сина си
 10-те позитивни страни на хората, родени през юни
10-те позитивни страни на хората, родени през юни
 Хляб, зрелища и безсърдечие в новите филми за Годзила
Хляб, зрелища и безсърдечие в новите филми за Годзила
 Ако е зодия Телец, къде да заведете половинката на среща
Ако е зодия Телец, къде да заведете половинката на среща
 5 неща, които единствено оптимистите имат
5 неща, които единствено оптимистите имат

пециалисти от университета в Брадфорд, Англия, откриха в Северно море потънало в древността парче суша, което може да е съхранило руини от селища на ранни ловци и събирачи на плодове, заяви "Лайв сайънс ".

Учените взели проби от депозити на морското дъно по време на 11-дневна експедиция с транспортен съд. Възрастта на потъналото парче суша с вкаменели остатъци от праисторическа гора доближава 10 000 години и е част от региона Догърленд, която имала няколко хиляди кв. км повърхност и се намирала сред Англия и континентална Европа.

Los pueblos perdidos debajo del Mar del Norte > Doggerland, una zona actualmente sumergida que conectaba Gran Bretaña con el continente y Escandinavia https://t.co/z4bHVXvQHY via @LaVanguardia #Arqueologia pic.twitter.com/HzucLX8T7t
— CRCiencia (@CRCiencia) 30 май 2019 година
Изследването на няколко мостри посочило, че под морското дъно има пласт компактен торф. Това навежда на мисълта, че в предишното там е имало подобаващи за обитаване от хора терени. Някои елементи от потъналото парче земя обаче са напълно покрити с по-скорошни отлагания от огромни реки.

Въпреки това учените са уверени, че скоро ще открият следи от селища.

Scientists have discovered the sunken prehistoric world https://t.co/5WGv0ew67o… pic.twitter.com/cYQAdqjIKl
— Seccor (@Seccor33) 30 май 2019 година
Преди към 12 000 години, в края на последния ледников интервал, региона Догърленд почнала да се освобождава от ледената си завивка и се трансформирала в обширна гориста околност със стада животни и общности на ранни ловци и събирачи на плодове.

Продължилото размразяване на ледовете обаче довело до заливането й с вода преди към 8000 години.
Мистериите, които още нямат пояснение  Облакът, който се появява всеки следобяд <br> <br> Всяка година от септември до март, всеки следобяд буреносен облак, на име Хектор се образува над островите Тиви в Австралия. Хектор е една от най-постоянните гръмотевични стихии. Кърстена е на водач от Втората международна война и е обект доста метеорологични проучвания. Все още обаче няма пояснение за какво бурята продължава да се появява.  Изчезналият екипаж <br> <br> Джойита е търговски транспортен съд, който мистериозно изчезва в южната част на Тихия океан през 1941 година Това, което е забавното е, че този транспортен съд е издигнат по този начин, че на практика не може фактически да потъне. Когато корабът е открит, към момента огромна част от него е над водата, само че на него няма нито един човек. На борда е имало 25 души, само че никой не е открит. Не е открит и нито един мъртвец.  Ръкописът, който никой не разчита <br> <br> Преди към 500 години се появява текст, написан на незнаен език и непозната писмена система от незнаен създател. Името на ръкописа е обещано в чест на Уилфрид Войнич, литовски библиофил, който купува ръкописа през 1912 година в Италия. Смята се, че текстът може да е бил написан в Северна Италия, само че никой не е напълно сигуренсигурен. Множество криптографи и пробивачи на кодове работят върху ръкописа, само че никой не съумява да разбере какво в действителност споделя текстът.  Гробът на Антоний и Клеопатра <br> <br> Въпреки многочислените лъжливи изказвания, че някой е „ покрай откриването ” на гробницата на Клеопатра, до през днешния ден никой няма визия къде е заровена една от най-емблематичните дами в историята на човечеството. Смята се, че е заровена дружно с любовника ѝ Марк Антоний. Всъщност гробницата на Клеопатра не е единствената, която остава мистерия за археолозите, същото е с Моцарт и Чингиз Хан да вземем за пример.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР