Любопитно Учени: Бебетата вълци също играят на донеси топката Малките

...
Любопитно Учени: Бебетата вълци също играят на донеси топката Малките
Коментари Харесай

Учени: Бебетата вълци също играят на „донеси топката”

Любопитно Учени: Бебетата вълци също играят на „ донеси топката ” Малките на вълците не са разграничават по нищо от дребните кученца  Ванеса Николова 17 януари 2020, 14:57  Учени: Бебетата вълци също играят на „ донеси топката ”
Учени: Бебетата вълци също играят на „ донеси топката ”
 Бялата рокля, която я направи известна
Бялата рокля, която я направи известна
 Това са най-скъпите градове в света, къде е София
Това са най-скъпите градове в света, къде е София
 Пет невероятни религии, които в действителност съществуват
Пет невероятни религии, които в действителност съществуват
 Спят ли дърветата? Учени с забавно проучване
Спят ли дърветата? Учени с забавно проучване
 Даргавс - съветският „ Град на мъртвите ”
Даргавс - съветският „ Град на мъртвите ”
 Принц Хари също се появи за първи път след кралската сага
Принц Хари също се появи за първи път след кралската сага
 Сбогом, Кристофър Толкин - страж на Средната земя
Сбогом, Кристофър Толкин - страж на Средната земя

огато си визиите играта на „ донеси топката”, в мозъка ви незабавно изниква обликът на куче, нали?

Сега обаче учените излизат с изказванието, че вълците също имат инстинкта и умеенето да интерпретират човешките способи на връзка.

Най-новото научно проучване по тематиката бе оповестено на 16-ти януари в сп. iScience.

Учените организират теста с 13 дребни вълчета от три разнообразни котила, с цел да открият дали в държанието им ще се проявят прилики с това на дребните кученца.

По време на серията от тези проби три 2-месечни вълчета демонстрират огромен интерес към топките за игра, като ги носят непринудено на непознати хора.

Откритието е изненадващо за научния свят, защото до този миг се смяташе, че способността на кучетата да разгадават човешките информационни знаци като тези, които се употребяват в играта на „ донеси топката”, се демонстрират за пръв път преди към 15 000 години, когато хората опитомяват типа.

„ Когато видях първото вълче да ми носи топката, настръхнах”, споделя Кристина Хансен Уит от университета в Стокхолм, Швеция.

Хансен Уит се интересува от това по какъв начин опитомяването въздейства върху държанието на обособените типове.

За да отговорят на тези въпроси, Хансет Уит и екипът ѝ стартират да отглеждат бебета вълци и кучета на възраст от едвам 10 дни и ги подлагат на разнообразни поведенчески проби.



По време на един от тези проби чужд на дребното човек хвърля тенис топка в стая без никаква предварителна дресировка и окуражава животното да я донесе назад.

Изследователите нямат никакви упования за реакцията на бебетата вълци.

В реалност първите две котила вълци, с които работят, не демонстрират никакъв интерес към играта с топка.

Вълчетата от третото свърталище обаче трансформират визиите на учените.

Scientists unexpectedly witness wolf puppies play fetchhttps://t.co/yiaB526miS
— Triin (@Anesthesia6) 17 януари 2020 година
Те освен демонстрират интерес към топката, само че и дават отговор на човешките команди, като я връщат назад на непознатия.

„ Не го чаках. Не мисля, че някой от нас го очакваше. Беше извънредно изненадващо, че взеха топката и я занесоха, и то на изцяло чужд човек”, споделя Хансен Уит.

Хансен Уит счита, че приликите сред кучетата и вълците би могло да ни покаже произхода на държанието, което следим при домашните си любимци.

Екипът на Уит ще продължи да проучва данните, събрани по време на траялото три години проучване.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Гешев разпореди инспекция на всички огромни язовири в страната Гешев разпореди инспекция на всички огромни язовири в страната  <br> <strong> Федерер </strong> отвърна на <strong> рецензията </strong> на Грета Тунберг <br>
Федерер отвърна на рецензията на Грета Тунберг
 <br> <strong> Кейт и Меган </strong> с първи изяви след кралската драма <br>
Кейт и Меган с първи изяви след кралската драма
 Учените потвърдиха: Захарта води до пристрастяване Учените потвърдиха: Захарта води до пристрастяване Последни  <p><strong>Учени: </strong>Бебетата <strong>вълци </strong>също играят на <strong>&bdquo;донеси топката&rdquo;</strong></p> Учени: Бебетата вълци също играят на „ донеси...  Скандал на върха, ГЕРБ: Радев не е поканил Борисов Скандал на върха, ГЕРБ: Радев не е поканил Борисов  Отново за „ американските централи “ и цените на тока Отново за „ американските централи “ и цените на тока  АЕЦ Козлодуй " Westinghouse " ще модернизира 5 и 6 блок на АЕЦ...  8-метровата скулптура в Палм Спрингс, Калифорния Бялата рокля, която я направи известна  <p>Прокуратурата желае арест за петима, взели участие в имотни измами&nbsp;</p> Прокуратурата желае арест за петима, взели участие в имотни...  <p>Това са най-скъпите градове в света, къде е София</p> Това са най-скъпите градове в света, къде е София  Горанов: Ще предложа превръщането на Комисията по <a href=хазарта в едноличен орган " /> Горанов: Ще предложа превръщането на Комисията по...  Шокиращи фрагменти, мъж бие кон с железна тръба, реакции Шокиращи фрагменти, мъж бие кон с железна тръба, реакции  <p><strong>Пет </strong>невероятни <strong>религии</strong>, които в действителност съществуват</p> Пет невероятни религии, които в действителност съществуват  Пилотите и тестовият аероплан Самолетите на Airbus ще изхвърчат и кацат автоматизирано  Олексий Хончарук Премиерът на Украйна подаде оставка  <p>Спят ли дърветата? Учени с забавно изследване</p> Спят ли дърветата? Учени с забавно проучване  Ще има ли минимална европейска работна заплата - български евродепутати Ще има ли минимална европейска работна заплата...  <p>Вижте руския&nbsp;<strong>&bdquo;Град на мъртвите&rdquo;</strong></p> Вижте съветския „ Град на мъртвите”  <p>Маскирани отмъкнаха машина за винетки в София</p> Маскирани отмъкнаха машина за винетки в София  <p>Принц Хари също се появи <strong>за първи път след</strong> кралската сага</p> Принц Хари също се появи за първи път след кралската...  Откриха гъста жълтозелена слуз в месо от огромна верига Откриха гъста жълтозелена слуз в месо от огромна верига  Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит  <p>Има обвинени за убийството на българин в Лондон</p> Има обвинени за убийството на българин в Лондон Всичко от през днешния ден Виц на деня Заради очевидна дискриминация Европейски Съюз постанови към този момент да не се споделя " пияч ", а " човек с нетрадиционна трезвеност! " Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  <p>Има обвинени за убийството на българин в Лондон</p> Има обвинени за убийството на българин в Лондон  Шокиращи фрагменти, мъж бие кон с железна тръба, реакции Шокиращи фрагменти, мъж бие кон с железна тръба, реакции  АЕЦ Козлодуй " Westinghouse " ще модернизира 5 и 6 блок на АЕЦ " Козлодуй "  Откриха гъста жълтозелена слуз в месо от огромна верига Откриха гъста жълтозелена слуз в месо от огромна верига  <p>Прокуратурата желае арест за петима, взели участие в имотни измами&nbsp;</p> Прокуратурата желае арест за петима, взели участие в имотни измами, измежду тях чиновници на ГРАО  Отново за „ американските централи “ и цените на тока Отново за „ американските централи “ и цените на тока  <p>Днес е <strong>голям празник</strong>, а именици са</p> Честит празник на всички, носещи имената...  Горанов: Ще предложа превръщането на Комисията по <a href=хазарта в едноличен орган " /> Горанов: Ще предложа превръщането на Комисията по хазарта в едноличен орган  Пилотите и тестовият аероплан Самолетите на Airbus ще изхвърчат и кацат автоматизирано  Олексий Хончарук Премиерът на Украйна подаде оставка  Ще има ли минимална европейска работна заплата - български евродепутати Ще има ли минимална европейска работна заплата - български евродепутати  <p>Маскирани отмъкнаха машина за винетки в София</p> Маскирани отмъкнаха машина за винетки в София  Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР