Любопитно Треска за Димитрис Папайоану За първи път билети за

...
Любопитно Треска за Димитрис Папайоану За първи път билети за
Коментари Харесай

Треска за Димитрис Папайоану

Любопитно Треска за Димитрис Папайоану За първи път билети за актуален танцов театър се разпродават 9 месеца преди премиерата му  Ванеса Николова 16 декември 2019, 12:24  Треска за Димитрис Папайоану Източник: Julian Mommert
Гърция, където именитият хореограф Димитрис Папайоану има статут на полубожество, на процедура е съвсем невероятно да се сдобиете с билет за негов театър.

За последното показване на „ Великият укротител”, единствено преди две седмици в Атина, билетите бяха изчерпани едвам за 10 минути.

Така завърши и огромното тригодишно турне на зашеметяващия театър, с който Папайоану покори публиката на 4 континента.

През 2018 година спектакълът беше показан три следващи вечери в Пловдив, при голям интерес и изцяло разпродадени зали три месеца по-рано. Очевидно, тази тресчица последователно се придвижва и в България.

Обявяването на новината за гостуването на новия театър на Димитрис Папайоану през септември 2020 година в Пловдив, едвам няколко месеца след международната премиера през май 2020 година в Атина, провокира тресчица за билети измежду българските му почитатели.

Вследствие на това голяма част от билетите за спектаклите на 3 и 4 септември, с които се открива ONE DANCE WEEK 2020, е към този момент привършване.

Това е изцяло ново събитие в България, тъй като в никакъв случай до момента не се е случвало да има толкоз огромен интерес към актуален танцов театър девет месеца преди представянето му.

Това споделят уредниците на интернационалния фестивал, който е и измежду влиятелния лист на копродуценти на новата творба на Папайоану.

Роден в Атина през 1964 година, Димитрис Папайоану е възпитаник на именития гръцки художник Янис Царухис.

Първоначално работи като илюстратор и създател на комикси, след което се изкачва до върховете на изпълнителските изкуства като режисьор, хореограф, танцьор, сценограф, дизайнер на костюми и осветяване.

През 1986 година Папайоану основава Edafos Dance Theatre и в продължение на 17 година показва там своя физически спектакъл, пробен танц и пърформанс.

Печели международна популярност с грандиозните церемонии по откриването и закриването на Олимпийските игри в Атина през 2004. Година по-късно спектакълът му Originis, с който открива и първите Европейски игри в Баку, е номиниран за 6 награди „ Еми”.

През същата година е провъзгласен „ хореограф на годината” от италианското списание Danza&Danza.

През 2017 година получава Специалното отличие на Европейските театрални награди, обещано му поради неговия „ цялостен спектакъл, с явна зрялост на изразните средства “.

През май предходната година в Пловдив българският министърът на културата, Боил Банов отличи световноизвестния хореограф с почетния знак „ Златен век” – щемпел на Цар Симеон Велики, и с грамота за достиженията му в региона на културата.

През 2018 година Папайоану става и първият хореограф, основал театър за трупата на именитата Пина Бауш във Вутерпал - Since she.

Допълнителна информация ще намерите в уеб страницата на ONE DANCE WEEK.

Събитието във Фейсбук следете тук.

Билети за спектаклите на 3 и 4 септември 2020 година в Дом на Културата „ Борис Христов” към момента можете да намерите на касите на EasyPay в цялата страна, както и онлайн от мрежата на EpayGo.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР