Любопитно Този уикенд с децата не пред телевизора, а навън

...
Любопитно Този уикенд с децата не пред телевизора, а навън
Коментари Харесай

Този уикенд с децата не пред телевизора, а навън - ето няколко идеи

Любопитно Този уикенд с децата не пред тв приемника, а на открито - ето няколко хрумвания Тази неделя в Южния парк малчугани, майки и бащи могат да избират измежду заниманията на повече от 50 спортни клуба, детски работилници и организации  Венелина Стоянова 10 май 2019, 09:58  Този уикенд с децата не пред тв приемника, а на открито - ето няколко хрумвания Източник: iStock/Getty Images
елопоход, търсене на страните на Европа в зелените кътчета на Южния парк, игра на хокей или сглобяване на личен робот. Всичките тези неща могат да вършат дружно деца и родители тази неделя (12 май) в границите на Фамилатлон.

За 11-та поредна година Голямата поляна в столичния парк ще оживее с десетки интензивности, които ще предложат на родители и деца занимателни занимания и нови прекарвания. Фамилатлон сплотява знанието, спорта, експериментаторския дух и здравословния живот в един специфичен ден за цялото семейство, прекаран на открито, измежду природата.

На 12 май от 10:00 ч. посетителите ще могат да се срещнат с десетки организации, които ще споделят своя опит посредством игри, провокации и разнообразни интензивности.

Малчуганите сред 6 и 11 години ще могат да създадат първи стъпки в програмирането,

да основат собствен лего робот...и даже да вземат участие в робо борби! В тематични игри родителите ще научат по какъв начин да подкрепят децата в развиването и откриването на техните гении. Музиката и изкуството ще имат свое непокътнато място в арт ателиета, които ще предложат на дребни и огромни да развихрят въображението си и да опитат нови музикални принадлежности.

Какво повеляват традициите на бойните изкуства и по какъв начин те съхраняват салдото сред мозъка и тялото присъстващите ще научат от откритите тренировки по айкидо и капоейра. Как се държи хокей стик и кои са най-важните моменти в този спорт ще стане ясно по време на същинска игра с детско-юношески Хокей Клуб НСА.

Спортът и положителната храна са неизменима част от здравословния живот на децата, по тази причина участниците във Фермерския фестивал ще ни разкрият най-интересното в развъждането на био продуктите и съхраняването на естествена среда.

А представителите на Дружеството за отбрана на птиците ще срещнат децата, майките и татковците с повече от 65 типа птици, които населяват територията на Южния парк.

Фамилатлон се провежда от Асоциация "Родители " в партньорство с фондация “Три “ и поддръжката на Столична Община.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР