Любопитно Това са най-скъпите университети в света От MIT и

...
Любопитно Това са най-скъпите университети в света От MIT и
Коментари Харесай

Това са най-скъпите университети в света

Любопитно Това са най-скъпите университети в света От MIT и „ Калтек “, до „ Харви Мъд “  Николай Киров 31 юли 2020, 12:18  Mюсюлманите празнуват Курбан Байрам, молитвите са навън
Mюсюлманите празнуват Курбан Байрам, молитвите са навън
 3-те зодии, на които им следва нещо огромно...
3-те зодии, на които им следва нещо огромно...
 Разгадаха от кое място идват мегалитите на Стоунхендж
Разгадаха от кое място идват мегалитите на Стоунхендж
 Тропическа стихия може да забави връщането на Земята на първия екипаж на
Тропическа стихия може да забави връщането на Земята на първия екипаж на " Спейс Екс "
 Как чуват акулите?
Как чуват акулите?
 Мишел Обама разкри какво я е предиздвикало да се влюби в Барак
Мишел Обама разкри какво я е предиздвикало да се влюби в Барак
 Как да бъдеш VSCO момиче
Как да бъдеш VSCO момиче
 Токио 2020: Какво пропуснахме да забележим от Олимпиадата
Токио 2020: Какво пропуснахме да забележим от Олимпиадата

редната такса за образование в държавните висши учебни заведения в България е в размер на 950 лева По света обаче да си студент може да е неведнъж по-скъпо начинание. Таксите в най-престижните частни университети в Съединени американски щати и Англия се движат сред хиляди и десетки хиляди долари. Неслучайно за американците студентските задължения са голям проблем. Общата им стойност тази година доближи чудовищната сума от 1,56 трилиона $. Средно всеки студент в Съединени американски щати, признат през 2018 година, към този момент дължи 29 200 $ за образованието си. Около 10% от тези заеми са просрочени. Но за разлика от другите отговорности, при студентския дълг е доста по-трудно длъжникът да разгласи банкрут. Така огромна част от студентите са принудени да изплащат задълженията си за образование в продължение на десетилетия, а някои даже и откакто към този момент са се пенсионирали. Вижте повече за най-скъпите университети в света във видеото от канала Top Of The Tops на VBOX7.

5. Университетът на Кеймбридж

Университетът на Кеймбридж е постоянно класиран като един от най-хубавите университети в света, само че това си има цена. Той разполага с 29 студентски колежa, предлагащи курсове за бакалавърска степен в областите на изкуствата и филантропичните и обществените науки и инженерството.

Николов: Кандидатстване единствено с матура е късмет за висшето ни обучение

Висшето учебно заведение поддържа процъфтяваща обществена среда с многочислени студентски клубове и общества и повече от 80 спорта и събития, които дават благоприятни условия за присъединяване на студентите.

В Университета на Кеймбридж студентите заплащат такси за образование в размер приблизително на 13 106 $. Допълнителните такси на колежа за обособени курсове са на стойност на 11 733 $. Освен това има разноски за настаняване от 7 816 $, с които колежите таксуват всеки студент.

4. Масачузетски софтуерен институт

Университетът е едно от най-елитните висши учебни заведения в света в региона на техниката и технологиите.

Той предлага 58 бакалавърски и 53 магистърски стратегии. Студентите получават обучение, което съчетава строгото академично образование с метода „ учене посредством правене “.

УНСС обмисля отчасти онлайн образование

Годишната такса за придобиване на бакалавърска степен е приблизително 49 982 $. MIT предлага стратегия за финансова помощ за студенти, „ въз основа на изчислената финансова потребност на фамилията. “ През 2017 година 90% от студентите в Института са получавали финансова помощ.

3. Калифорнийски софтуерен институт

Калифорнийският софтуерен институт, прочут още като „ Калтек “ е частен университет намиращ се в Пасадена, Калифорния в Съединени американски щати. Той мощно натъртва на естествените науки и инженерството.

„ Калтек “ постоянно заема първото място за най-хубави университети в света. Степента му на банкет е едвам 8% като по този институтът подлага кандидат-студентите си на рискова подготовка.

Някои от най-големите достижения в астрономията и инженерството са реализирани от някогашни студенти на университета.

Годишната такса за придобиване на бакалавърска степен е 50 487 $, без разноските за настаняване, книги и консумативи и други персонални разноски. Политиките на института за финансова помощ са строго основани на потребностите на студентите.

2. Колумбийски университет

Колумбийският университет, учреден през 1754 година, е първото висше учебно заведение в щата Ню Йорк и петото най-старо висше образователно заведение в Съединени американски щати въобще. Той управлява годишната премия за публицистика „ Пулицър “.

Само 7% от кандидатствалите съумяват да влязат в университета, което го прави един от най-елитните в света.

Разходите за образование в Колумбийския университет са приблизително 74 173 $ на учебен срок. Таксите включват семестриалните разноски, хранене, наемане на софтуерно съоръжение и здравно обезпечаване.

1. Колеж Харви Мъд

Колеж „ Харви Мъд “ е учреден през 1955 година и е кръстен на магнат в минната промишленост. Намира се в Клеърмонт, Калифорния, и е фокусиран върху науката, математиката и инженерството. Той е една от най-елитните частни просветителни институции в света.

Студентите в университета рядко надвишават 850, като всички получават достъп до широкомащабен образователен проект, „ който употребява демократичен метод към изкуствата към науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM) “.

„ Харви Мъд “ отпуска годишно финансиране от 3 милиона $ за научни проучвания. В резултат на това приключилите получават достъп до несравними благоприятни условия за работа.

Курсът на образование възлиза на 56 331 $, до момента в който настаняването коства още 18 127 $. Университетът предлага финансова помощ съгласно потребностите и достиженията на студентите, като 73% от тях се възползват от нея.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Коронавирусът взе шест нови жертви в България Коронавирусът взе шест нови жертви в България  <br> Коронавирус: Втората вълна е на прага <br>
Коронавирус: Втората вълна е на прага
 Напрежение на Напрежение на " Орлов мост ": Арестуваха Петър Кърджилов  3-те зодии, на които им следва нещо огромно... 3-те зодии, на които им следва нещо огромно... Последни  Това са най-скъпите университети в света Това са най-скъпите университети в света  Парламентът избра единствено трима членове на КЕВР Парламентът избра единствено трима членове на КЕВР  Какво взеха решение депутатите за изключителния труд в Министерство на вътрешните работи Какво взеха решение депутатите за изключителния труд в Министерство на вътрешните работи  Столична дирекция на вътрешните работи: Нямаше физическо принуждение при задържането на Петър Кърджилов Столична дирекция на вътрешните работи: Нямаше физическо принуждение при задържането на Петър Кърджилов  Бойкотът на Фейсбук към този момент не дава резултати Бойкотът на Фейсбук към този момент не дава резултати  Д-р Спасков: Може да се болестите с ковид и грип Д-р Спасков: Може да се болестите с ковид и грип  Джамбазки: Аз не виждам друга допустима политическа настройка Джамбазки: Аз не виждам друга допустима политическа настройка  „ Галъп ”: Българите поддържат митингите, а не желаят избори „ Галъп ”: Българите поддържат митингите, а не желаят избори Всичко от през днешния ден Виц на деня Попитали радио Ереван по какво индивидът наподобява на компютъра. Радиото дало отговор: - Също като компютъра на младини човек има задоволително хардуер и малко програмен продукт,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Парламентът избра единствено трима членове на КЕВР Парламентът избра единствено трима членове на КЕВР Кои са те:  Какво взеха решение депутатите за изключителния труд в Министерство на вътрешните работи Какво взеха решение депутатите за изключителния труд в Министерство на вътрешните работи Какви промени в Закона за Министерство на вътрешните работи одобриха на първо четене депутатите  Бойкотът на Фейсбук към този момент не дава резултати Бойкотът на Фейсбук към този момент не дава резултати Приходите на компанията даже порастват макар напрежението  Д-р Спасков: Може да се болестите с ковид и грип Д-р Спасков: Може да се болестите с ковид и грип Д-р Спасков: Септември, октомври ще стартира да спада процентът на носителите на ковид  Джамбазки: Аз не виждам друга допустима политическа настройка Джамбазки: Аз не виждам друга допустима политическа настройка Джамбазки изрази мнение, че позицията на Американското посолство се отнася доста повече към газопреносните мрежи  „ Галъп ”: Българите поддържат митингите, а не желаят избори „ Галъп ”: Българите поддържат митингите, а не желаят избори Първан Симеонов: Редовните избори са относително близо, а и липсва някаква нова огромна опция на ръководещите  Кметът на Рогозен е в болница след нахлуване Кметът на Рогозен е в болница след нахлуване „ Това са майки и баби, които не заслужават такова отношение ”, споделя Кюковски  Още инфектирани с ковид от старческия дом в Русе, умрелите към този момент са двама Още инфектирани с ковид от старческия дом в Русе, умрелите към този момент са двама Очакват се резултатите на 92-ма души  Опасно горещо ще е през днешния ден, внимавайте Опасно горещо ще е през днешния ден, внимавайте Къде е разгласен оранжев код за високи температури  Apple iPhone SE Apple удостовери, че новият iPhone ще се забави Следващият модел ще излезе на пазара няколко седмици по-късно от нормалното  Lamborghini Huracan Evo Американец си купил Lambo с помощи за Ковид-19, съдят го Вместо да се сниши след „ удара ”, както е по филмите, 29-годишният американец си купил чисто ново Lamborghini Huracan. Срещу него са заведени три каузи.  <p>Внимавайте! Опасно горещо ще е в петък</p> Внимавайте! Опасно горещо ще е в петък Предупреждения от първа и втора степен за високи температури са оповестени за цялата страна  <p>Защо се стигна до втора вълна на COVID-19</p> Защо се стигна до втора вълна на COVID-19 Всички би трябвало „ да се научим да живеем с вируса и да предприемем нужните ограничения за отбрана ”  Доналд Тръмп Тръмп пропагандира за отсрочване на президентските избори Само Конгресът на Съединени американски щати обаче може да отсрочи датата на избора, която е законно избрана за 3 ноември, а болшинството там се държи от демократите setTimeout(function(){ var scr = document.createElement( " SCRIPT " ); scr.type = " text/javascript " ; scr.src = " https://b.grabo.bg/netinfo/special/
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР