Любопитно Свещеникът, който имаше номера на Ада – главният екзорсист

...
Любопитно Свещеникът, който имаше номера на Ада – главният екзорсист
Коментари Харесай

Свещеникът, който имаше номера на Ада – главният екзорсист на Ватикана

Любопитно Свещеникът, който имаше номера на Ада – основният екзорсист на Ватикана Главният екзорсист на Ватикана отец Габриел Аморт се е изправял против самия Луцифер  Надежда Неменски 9 април 2020, 10:47  Дъщерята на Пол Уокър показа непоказвано видео с татко си
Дъщерята на Пол Уокър показа непоказвано видео с татко си
 Надя и Мартин от „ All Inclusive “ се озовават в ареста
Надя и Мартин от „ All Inclusive “ се озовават в ареста
 Гришо и Винъс Уилямс изненадаха почитателите си
Гришо и Винъс Уилямс изненадаха почитателите си
 Лавина от гневни мнения след пост на Шакира
Лавина от гневни мнения след пост на Шакира
 Принц Хари и Меган разкриха проектите си
Принц Хари и Меган разкриха проектите си
 Наблюдаваме Супер Луна, какво значи това за зодиите
Наблюдаваме Супер Луна, какво значи това за зодиите
 Колко подпочвени води има по света
Колко подпочвени води има по света
 Леонард Коен донесе победа на Димитър Маринов в
Леонард Коен донесе победа на Димитър Маринов в " Като две капки вода "

ато основен екзорстит на Ватикана отец Габриел Аморт постоянно е молен да оказва помощ на хора, чиито проблеми се оказват надалеч по всемирски от обладаване от дявол. Въпреки това той е уверен, че се е изправял против човек, обладан от злото една заран през 1997 година, когато млад италианец е доведен в дребния му кабинет в Рим.

Селянинът е придружаван от своя духовник и от различен мъж – преводач. Мъжете споделили на отец Аморт, че въпреки младежът да приказва единствено италиански, демонът в него приказва на съвършен британски. Отец Амор стартира екзорсизмът на латински и сега, в който загатва името на Исус, младежът насочва взор към него и стартира да крещи проклятия и закани на британски, стартира да плюе и да се кани да нападне свещеника.

Смъртта на немско момиче по-страшна от филм на ужасите

Когато екзорсистът стига до молитвеното „ Заповядвам ти” демонът притихва за малко. „ Но по-късно стартира да крещи и вие, демонът избухна и погледна право в него”, написа Марчело Станционе, духовник, който работел дружно с отец Аморт. Отец Аморт траял „ обредът на освобождение”, изисквайки от демона да разкрие името си. Той бил шокиран, когато му било казано, че това е самият Луцифер.

Weekly Top Stories: Rome's exorcist, Father Gabriel Amorth, dies at age 91 https://t.co/vbACv4HnSd pic.twitter.com/gnRV2qeOZP
— The Pilot (@TheBostonPilot) September 24, 2016
За миг отец Аморт бил шокиран, че се е изправил против самия Дявол ,

само че траял с екзорсизмът.

Обсебеният мъж възобновил писъците си, извивайки обратно глава, въртейки очите си и с закривен тил за към четвърт час. В стаята станало извънредно студено, върху прозорците и стените се образували ледени кристали. Секунди откакто екзорсистът наредил на Луцифер да остави селянина, тялото на младежа се вдървило и той почнал да левитира на към метър над земята за няколко минути, преди да се стовари още веднъж върху стол.

Накрая Сатаната признал провалянето си, като оповестил точния ден и час когато ще напусне тялото на индивида. Звучи като сцена от филм на ужасите, само че отец Станционе упорства, че всичко това се е случило. Наскоро той е написал книга „ Дяволът се опасява от мен “, съдържаща изумителни нови детайлности – в това число ужасяващата демонична среща през 1997 година – за невероятния живот на отец Аморт.

Ватиканът призна организация на екзорсистите

Мъжът, именуван Декана на екзорсистите ,

който на външен тип приличал повече на другарски настроена костенурка, в сравнение с тъмен победител над злото – отец Аморт споделя, че е направил 60 000 екзорсизма за повече от 30 години процедура. Главният екзорсист на Ватикана умря през 2016 година на 91 години, което провокира народен печал в Италия, където почти 500 000 души на година посещават екзорсист.

Като основен екзорсист на римската епархия отец Аморт е бил най-известният и най-противоречивият екзорсист на католическата черква, само че надалеч не е единственият. Има най-малко 400 екзорсисти по целия свят. Дори в обичайно скептичната Англия църквата твърди, че прави все по-голям брой екзорсизми.

Повечето от сътрудниците му избират да практикуват техния необикновен поминък в сенките – и църквата, притесняваща се от насмешки, предизвиква това – само че отец Аморт беше повече от благополучен да разиска по какъв начин се бори със силите на тъмнината.

‘The Devil And Father Amorth’ Review: William Friedkin’s Docu Look At A Real Exorcism Is Perfect Companion To His 1973 Horror Classic https://t.co/Muzcoqe4RB pic.twitter.com/yOoUSJXYDi
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) April 20, 2018
Обсебеният „ не е неприятен човек, а единствено измъчен “ ,

твърди той.

Като младеж отец Аморт взе участие в съпротивата през Втората международна война и печели орден за смелост, по-късно става юрист и за малко работи за бъдещия италиански министър председател Джулио Андреоти преди да се посвети на свети каузи през 1951 година

Екзорсизмът става шлагер в Полша

През 1986 година става стажант екзорсист, а през 1990 година основава Международната асоциация на екзорсистите. Първоначално той прави ритуалите в фамозната римска черква Санкта Санкторум, където се намират Светите стъпала, до момента в който писъците не прогонили вярващите. След това той се мести в централата на своя медал – отците на деятел Павел и трансформира една дребна стая в стая за екзорсизъм, надалеч от улицата, с цел да не могат минувачи да чуят писъците и да се обадят в полицията.

Пациентът постоянно е нападателен, тъй че екзорсизмът в никакъв случай не се прави от самичък човек. На стените има осем разпятия, икона на Дева Мария и една на Архангел Михаил, предводителят на Божията войска. Имало и фотография на папа Йоан Павел II, която наподобява правела демоните изключително раздразнителни. Отец Аморт бил прочут с възприятието си за комизъм и най-вече обичал да споделя:

„ Знаеш ли за какво дяволът бяга, когато ме види? Защото съм по-грозен от него”.

Въпреки че католическата черква публично признава екзорцизма, модернизаторите го преглеждат като феодален махмурлук, който играе ролята на поверие, с цел да ускори религиозната лоялност. Отец Аморт окрито признава, че мнозина, които идвали при него, имали психологични проблеми, за е необходим психолог. По негова преценка той се е натъквал единствено на към 100 същински случая на отнемане.

Хората от ден на ден имат вяра в духове и свръхестествени неща

Типичните признаци на демоничното шествие могат да бъдат всемирски, като мощно главоболие и стомашни конвулсии, сподели той, тъй че беше елементарно да го объркаме с елементарна болест. Отец Аморт постоянно не знаел сигурно, до момента в който не организира ритуалите и следи реакцията. Той споделя, че Дяволът изключително мразел да чува латински и постоянно предпочитал да приказва на британски, даже когато обладаният човек не можел да приказва дума от него.

Според отец Аморт скептицизмът на актуалната ера към екзорсизма е цинизъм, характерен на Луцифер. Той предизвестява: „ Дяволът постоянно се крие, а това, което желае на първо място е ние да не имаме вяра, че съществува”.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Надежда Неменски Източник: екзорсизъм отец Аморт Ватикана .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Мутафчийски разяснява по кое време ще можем да смекчим ограниченията - Теми в развиване | Vesti.bg Мутафчийски разяснява по кое време ще можем да смекчим ограниченията - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> <strong> Българска академия на науките </strong> създава <strong> българска ваксина </strong> против <strong> COVID-19 </strong> <br>
Българска академия на науките създава българска ваксина против COVID-19
 DW: Лъже ли Пхенян за ковид? DW: Лъже ли Пхенян за ковид?  Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Последни  Windows 10 Microsoft тества новинарски център в Windows 10  Българските производители поддържат министър Танева Българските производители поддържат министър Танева  <p>Кой беше основният екзорсист на Ватикана</p> Кой беше основният екзорсист на Ватикана  <p>Над 800 000 лева от&nbsp;Фонд &quot;Обединени против COVID-19&quot;</p> Над 800 000 лева от Фонд "Обединени против...  Изоставен остров на Малдивите приютява хора под карантина Изоставен остров на Малдивите приютява хора под...  <p><strong>БАН</strong> разработва<strong> българска ваксина</strong> срещу<strong> COVID-19</strong></p> Българска академия на науките създава българска ваксина против COVID-19  Почват бързите проби за кронавирус, в Банско желаят още Почват бързите проби за кронавирус, в Банско желаят още  Министерство на вътрешните работи: На границата Турция пуска единствено турски жители Министерство на вътрешните работи: На границата Турция пуска единствено турски жители  Mercedes-Benz 120 години Единствената авто компания с женско име чества 120...  ген. Венцислав Мутафчийски 611 инфектирани с ковид, 48 излекувани  Слънчево време, температурите се повишават още Слънчево време, температурите се повишават още  Втори ден рекорден брой смъртни случаи в Съединени американски щати Втори ден рекорден брой смъртни случаи в Съединени американски щати  Откриха тялото на правнука на Робърт Кенеди Откриха тялото на правнука на Робърт Кенеди  Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето  Мария Сбиркова Когато търсим избавление в хладилника (ВИДЕО)  Заради COVID-19: Шефът на научната конструкция на Европейски Съюз хвърли оставка Заради COVID-19: Шефът на научната конструкция на Европейски Съюз...  DW: Лъже ли Пхенян за ковид? DW: Лъже ли Пхенян за ковид?  Как Съединени американски щати могат да принудят Китай да заплати на света загубите от COVID-19 Как Съединени американски щати могат да принудят Китай да заплати на света...  Европейска комисия утвърди скица за гаранция от 255 млн. евро за дребните и междинни предприятия в България Европейска комисия утвърди скица за гаранция от 255 млн. евро за дребните...  Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за отговорен Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за отговорен Всичко от през днешния ден Виц на деня Отивам до данъчното и ги запитвам: - Аз по кое време мога да си взема отпуск? Гледа ме очилата лелка и ми вика: - Госпожо, но вие… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Екстремният фотограф Ивайло Дончев: Вдъхновява ме свободата, адреналинът и възприятието да се усещаш жив  Проф. Кантарджиев: Пик на болестта може да чакаме в края на април Проф. Кантарджиев: Пик на болестта може да чакаме в края на април  80-годишна баба подари цялата си пенсия на болничното заведение в Исперих  Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът  Борисов показа мобилно приложение за ковид  Българката, разкрила пред света историята на София Водещи вести  Българските производители поддържат министър Танева Българските производители поддържат министър Танева  Министерство на вътрешните работи: На границата Турция пуска единствено турски жители Министерство на вътрешните работи: На границата Турция пуска единствено турски жители  Втори ден рекорден брой смъртни случаи в Съединени американски щати Втори ден рекорден брой смъртни случаи в Съединени американски щати  <p>Над 800 000 лева от&nbsp;Фонд &quot;Обединени против COVID-19&quot;</p> Над 800 000 лева за битка с рецесията с ковид от Фонд " Обединени против COVID-19 "  Мария Сбиркова Когато търсим избавление в хладилника (ВИДЕО)  Изоставен остров на Малдивите приютява хора под карантина
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР