Любопитно Старата рамка - изложба за цялостта между рамка и

...
Любопитно Старата рамка - изложба за цялостта между рамка и
Коментари Харесай

Старата рамка - изложба за цялостта между рамка и творба

Любопитно " Старата рамка " - галерия за цялостта сред рамка и творба Изложбата на Веско Велев звучи като вик да преосмислим отношението си към предишното, вик за последователност и още нещо, по-съществено 19 април 2019, 15:47  Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
зложбата на Веско Велев "Старата рамка " в изложба "Контраст " сякаш желае да помири двете крайни позиции в обрамчването (рамкирането) на картините – от оставени да дишат посредством ограничението им единствено със семпли летви до затварянето им прекалено в старите рамки. Но това е единствено нейният лекомислен прочит.

В тази галерия художникът, правилен на своя път да вдъхне нов живот на изхвърления предмет, е полемичен. На някои от рамките даже е оставил названията на картините, които преди този момент са били в тях, задавайки въпроса за какво е трябвало да се изхвърлят като непотребен атрибут тези стилни рамки от първата половина на ХХ век.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ "СТАРАТА РАМКА " В НАШАТА ГАЛЕРИЯ
Старата рамка  Старата рамка, галерия живопис на Веско Велев в Галерия  Изложбата на Веско Велев „ Старата рамка “ в Галерия „ Контраст “ сякаш желае да помири двете крайни позиции в обрамчването на картините – от оставени да дишат посредством ограничението им единствено със семпли летви до затварянето им прекалено в старите рамки.  Но това е единствено нейният лекомислен прочит. В тази галерия Веско Велев, правилен на своя път да вдъхне нов живот на изхвърления предмет, е полемичен. На някои от рамките даже е оставил названията на картините, които преди този момент са били в тях, задавайки въпроса за какво е трябвало да се изхвърлят като непотребен атрибут тези стилни рамки от първата половина на ХХ век.  Тази галерия звучи като вик да преосмислим отношението си към предишното, вик за последователност и още нещо, по-съществено, от казаното до тук.
Тази галерия звучи като вик да преосмислим отношението си към предишното,

вик за последователност и още нещо, по-съществено. Неговите изчистени до минимализъм портрети и композиции, оставени да влияят посредством чистотата на тона или трептенето на златото, са самобитни нео-иконографии на вярата, че това ще остане единствено противен случай. Поне може да се надяваме да е по този начин.

Част от картините му минават и в пространството на рамката, с готовност да се реализира синхрон сред традицията и сътвореното през днешния ден. В тях е открита въздействаща и деликатна целокупност сред рамка и творба. Дали това е по този начин ще преценяват феновете, които имат късмет да поговорят със остарялата рамка и затвореното в нея обръщение на майстора на живописните съчетания - Веско Велев.

Изложбата "Старата рамка " може да бъде забелязана в изложба "Контраст " до 3 май.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза изложба
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР